28 / 08 / 2024

Kırklarelinde verimli araziden toprak alımı

Kırklarelinde verimli araziden toprak alımı

Pınarhisar'a bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, araziden izinsiz toprak alan firmaya ait kepçenin önüne geçerek, çalışmayı durdurdu.

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Yeni Opel Corsa'da büyük kampanya! 200 bin TL kredi 12 ay vade 0,99 faiz fırsatı! 23 Ekim Yeni Opel Corsa fiyat listesi

Cesur ve yalın Alman tasarımı, üstün teknolojisi ve verimli motor seçenekleriyle satışs çıkan Yeni Opel Corsa'da büyük kampanya başladı. 200 bin TL kredi için 12 ay vade 0,99 faiz fırsatı devam ediyor. İşte detaylar...

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları resmen açıklandı! 16 Nisan 2023 fındık fiyat listesi

Bu seneki fındık sezonunu geçtiğimiz senelere göre daha verimli geçiren üreticiler fındık fiyatlarındaki son durumu araştırıyor. Fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları resmen açıklandı! 16 Nisan 2023 fındık fiyat listesi.

Bosch SMS44DI01T Bulaşık Makinesi ne kadar, en uygun nerede? 16 Nisan 2023 fiyat listesi...

Verimli su ve enerji kullanımıyla tasarruf sağlayan Bosch SMS44DI01T Serie 4 Bulaşık Makinesi, paslanmaz çelik kazanı ve çizilmelere karşı dayanıklı dış yüzeyi ile uzun ömürlüdür. Peki, Bosch paslanmazlık garantisi kaç yıl? İşte detaylar...

Snapdragon 8 Gen 3 hakkında büyük iddia! Apple A16 Bionic'i geride bırakacak

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Geekbench'in tek ve çok çekirdekli testlerinde sözde 1.930 ve 6.236 puan aldı. SoC'nin 1+5+2 çekirdek konfigürasyonuna sahip olacağı ve Snapdragon  8 Gen 2'ye kıyasla %20 daha fazla güç verimli olacağı iddia ediliyor.

Siemens Bulaşık Makineleri kaç lira? 4 Şubat 2023 fiyat listesi...

Akıllı enerji kullanımı ve su tasarrufu sağlayan Siemens Bulaşık Makineleri Home Connect özellikli. Hızlı ve verimli. Peki en pahalı Siemens Bulaşık Makinesi Modeli hangisi, fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

Kredi kulanımında kısıtlama getiren düzenleme BDDK tarafından güncellendi! İlk düzenleme doları düşürmüştü

BDDK, 24 Haziran'da finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yaptığı düzenlemeyi kamuoyundan yükselen 'Sermaye çıkışına neden olur' eleştirileri nedeniyle güncelledi.

Çiftçiler dikkat! Bunları eken boş dönmüyor, toprağın her yerinden oluk oluk fışkırıyor

Orta Kızılırmak Vadisi'nde yüksek verimli 25 kuru fasulye çeşidi adayı belirlendi. Bu fasülyeler toprakla buluştuğunda müthiş verim veriyor ancak aralarından sadece 4'ü tescil edilecek. Bu fasulyelerin hangisi olduğunu öğrenmek için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Ziraat Fakültesi'yle iletişi

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Kırklarelinde verimli araziden toprak alımı Haberi

Kırklarelinde verimli araziden toprak alımı

Pınarhisar'a bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, araziden izinsiz toprak alan firmaya ait kepçenin önüne geçerek, çalışmayı durdurdu. 


Bölgedeki araziden özel bir firma tarafından izinsiz toprak alındığını duyan belde sakinleri, kepçenin çalıştığı yere geldi. Vatandaşlar kepçenin önüne geçerek çalışmaları engelledi. Bu sırada 83 yaşındaki Şevket Özcan da kepçenin önüne oturdu.


Şirket yetkilileri ve işçiler ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı.


Olay yerine gelen jandarma ekipleri, iki grubu sakinleştirdi. Bölgeye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları incelemede, şirketin bölgede çalışma yapması için yasal izinlerinin bulunmadığını tespit etti.


Bunun üzerine jandarma ekipleri, iş makinelerini bölgeden uzaklaştırdı.


Olay yerine gelen Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, birinci sınıf tarım arazisi olan topraklarının çalınmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.


Kanunsuz iş yapanların karşısında dik durmaya devam edeceklerini belirten Türker, "Kaçak toprak...