10 / 05 / 2024

Kırmızı et almak lüks oldu! Kırmızı ete yeni zam!

Kırmızı et almak lüks oldu! Kırmızı ete yeni zam!

Et fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kırmızı ete bir zam daha yapıldı. İşte detaylar!



Ramazan ayında sabit bir noktaya çekilen et fiyatları ile ilgili ortaya atılan iddia yok artık dedirtti. Bu konuda Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, açıklamada bulundu.

Ülkemizde meydana gelen enflasyon gıda fiyatlarında büyük zamlara sebep oluyor. Ramazan ayında sabitlenmiş olan et fiyatları ile ilgili ortaya atılan son iddia da herkesi şaşırttı. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği yani TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu'nun açıklamaları vatandaşların mutfaklarını yangın yerine döndürdü. 200 TL'nin altına kadar düşen et fiyatlarına büyük zam bekleniyor. Et fiyatları, 450 TL'ye kadar çıkacak. İşte ayrıntılar…

ET FİYATLARINA YENİ ZAM BEKLENİYOR!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, yaptığı duyuruda, turizm sezonun açılmasından dolayı pek çok üründe zam yapılacağını dile getirdi. Bilhassa et fiyatlarına vurgu yapan Solakoğlu, kötü haberi duyurdu. Solakoğlu, bu artışlardan da et ve süt ürünlerinin de nasibini alacağını ifade ederek, kıymanın kilosunun 350 TL'den 480 TL'ye kadar çıkacağını söyledi.

KIYMANIN KİLOSU 450 TL’YE ÇIKACAK!

Kıymanın kilosunun 450 TL'ye kadar çıkacağını aktaran Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, bu konuda şu ifadeleri kullandı;

"Et fiyatı çok yüksek seyrediyor. Geçen sene düşük seyretmese bile inekler kesildi. Şimdi et fiyatları yüksek seyrediyor yine kesilmektedir. Bir inek kesildiğinde yaklaşık olarak 300 kilo kemikli et üretilmektedir. Kilosu 200 TL ortalamadan satıldığı zaman ise 60 bin TL topluyor çiftçi. Faiz oranlarının yüzde 30 olduğu yerde çiftçi ineği kestiğinde ve bunu faize koyduğunda ise senede 20 bin TL kazanabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön