28 / 04 / 2024

Kırsal dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kırsal dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kırsal alanlardaki sorunlu alanların belirlenip, sağlıklı ve de yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla yeniden yapılmasına kırsal dönüşüm deniyor. Peki, kırsal dönüşüm kira yardımı ne kadar?



Kırsal dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kırsal dönüşüm projeleri, sadece binalarla sınırlı kalmayıp, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmaması hedefleniyor. 


Kırsal dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen, şehirlerde yapılan kentsel dönüşüm projelerinin kırsal alanlarda da hayata geçirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Kırsal dönüşüm çalışmaları ilk olarak pilot bölge ilan edilen Kütahya-Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü, Kahramanmaraş-Göksu İlçesi -Gücüksu köyü, ve Karaman-Merkez-Güldere köyünde gerçekleştirilecek.


Kırsal dönüşüm projesi kapsamında köylülere de kira yardımı yapıyor.  Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alma imkanına sahip oluyor. Peki, kırsal dönüşüm kira yardımı ne kadar?


Kırsal dönüşüm kira yardımı 2015!

- Nüfusu 300 binin altındaki yerleşim yerlerinde 425 lira,

- Nüfusu 500-750 bin arasında değişen şehirlerde 535 lira,

- Nüfusu 750 bin- 2 milyon arasında değişen şehirlerde 590 lira,

- Nüfusu 2-4 milyon arasındaki şehirlerde ise 640 lira.

 

Kırsal alanlarda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşümlerde; riskli yapı tespitinin yapılması veya riskli alanın ilan edilmesi halinde her bir bağımsız birim için konut veya işletme yapılması amacıyla kredi veya kira yardımı verilebiliyor. 


Kırsal dönüşümde pilot bölgeler!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön