27 / 04 / 2024

Kırsalda girişim yapacaklara müjde! Avrupa Komisyonu 500 bin euro fon veriyor!

Kırsalda girişim yapacaklara müjde! Avrupa Komisyonu 500 bin euro fon veriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) liderliğinde dört ülkeden ortağın yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan inovasyon projesi, Avrupa Komisyonu’ndan 500 bin euro fon kullanmaya hak kazandı.



Avrupa Komisyonu kırsal bölgeler için girişimde bulunacaklar için kesenin ağzını açtı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Hollanda ve Malta’dan ortakların yer aldığı konsorsiyum, dijital inovasyon yoluyla kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmak için çalışma yürütecek. Seçilecek projelere de Avrupa’dan gelen fon aracılığıyla destek ödemesi yapılacak.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Avrupa Komisyonu’nun yürürlüğe soktuğu "Ufuk Avrupa Programı" kapsamında yaptığı Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EIE) çağrısına katılmak için dört ülkeden toplam altı ortakla konsorsiyum kurduklarını söyledi.

KONSORSİYUM LİDERİ TİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin liderliğinde oluşturulan konsorsiyumda Türkiye’den Startup Centrum, İspanya’dan FEUGA, Malta’dan Mcast ve SEAM, Hollanda’dan ise Maastricht Üniversitesi’nin yer aldığını ifade eden Gültepe, dijital inovasyon yoluyla küçük kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmayı, yeni çözümler geliştirmeyi ve uygulanabilir iş alanları ortaya çıkarmayı hedefleyen projeyle geçen mart ayında ilgili kuruma başvuru yaptıklarını belirtti.

Dunya.com’daki habere göre Gültepe konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Avrupa Komisyonu, bizim de aralarında bulunduğumuz 12 konsorsiyum için destekleme kararı aldı. Bu aynı zamanda TİM’in kuruluşundan bu yana geçen 30 yıllık tarihinde uluslararası düzeyde lider olarak almaya hak kazandığı ilk fon olma özelliğini de taşıyor. Avrupa Komisyonu, bir yıl boyunca devam edecek olan bu projeye yüzde 100 destek kapsamında 500 bin euro fon temin edecek. Biyoekonomi, tarım ve sürdürülebilir turizm proje kapsamında odak alanlarımız olarak yer alacak. Proje çerçevesinde inovasyon ekosistemleri arasında bağlantılar kurulacağı gibi, bölgelerarası iş birliğini de sürdürülebilir hale sokacağız."

 


 


 


 

 


 


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön