23 / 11 / 2024
fuzul

Kırşehir Bağ-Kur binası Şoförler Odası'na devredildi!

Kırşehir Bağ-Kur binası Şoförler Odası'na devredildi!

24 Haziran 2014 tarihinde yapılan ihale ile Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığının aldığı eski Bağ-Kur binası, Şoförler ve Otomobilciler Odası'na devredildi...




KIRŞEHİR'DE Lise Caddesi'nde yıllardır atıl durumda bulunan eski Bağ-Kur binası, yenilenecek. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nın ilimiz Lise Caddesi'nde bulunan ve SGK'nın tek çatı altında birleşmesiyle yıllardır atıl durumda bulunan Bağ-Kur binası, 24 Haziran 2014 tarihinde yapılan ihale ile satışa çıkartılmış ve ihaleyi Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı almıştı. 


Eski Bağ-Kur binası, yapılan ihale ile esnafa kalırken, 1 yıllık sürecin ardından Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, binayı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına devretti. 

Eski Bağ-Kur binasının yenilenmesi noktasında gerçekleştirilecek proje çalışmalarında Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yetkili olurken, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı da bu süreçte takipçi olarak işin esnaflar adına bir an önce tamamlanmasını sağlayacak. 


Eski Bağ-Kur binasında yapılması öngörülen yenileme çalışmalarına ilişkin gazetemiz Kırşehir Çiğdem'e açıklamalarda bulunan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, binanın bir an önce atıl vaziyetten kurtulmasını istediklerini ifade etti. 

31 Aralık 2015 tarihi itibariyle binanın tapusunun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına devredildiğini belirten Esnaf Odaları Birlik Başkanı Öztürk, şöyle konuştu: "Şoförler Odası, bizim bir parçamız, Kırşehir'de merkezde 11, kazalarımızda 8 tane odamız var. Bunun biri şube, 7 tane kazalarımızda odalarımız var. Toplam 18 oda, bir tane Akçakent'te şubemiz var. Şoförler Odası, bizim bünyemizde olan bir odamız. Orası daha evvel Bağ-Kur binası idi, şimdi SSK'ya geçti. Zamanında yapılırken dönemin Başkanı, binanın bir kısmını Bağ-Kur'a bağışlamış. Yüzdeliği BağKur'a fazla geçince satışa sunmuşlardı. Bizim oda seçimleri esnasında SSK satışa sunuyor ve vatandaşın biri alıyor. Tek kişi girdiğinden dolayı bizim çabalarımızla, Genel Başkanımızın çabalarıyla biz burayı bozdurduk ve yeniden ihale açıldı ve Esnaf Odaları olarak girdik. Esnaf Odaları olarak aldık, ama alırken Şoförler Odası adına onların o dönem paraları yoktu, biz nüfusumuzu kullandık Şoförler Odası adına aldık. 


"Şoförler Odası bizim bir parçamız. Şoförler Odası, o zaman paramız yok, biz yaptıramayız diyordu. Biz biraz bekledik, şimdi de biz burayı yaptırırız, paramız var dediler. Biz de verdiğimiz tapu masrafı ve buna benzer giderleri aldık ve Şoförler Odası'na devrettik. 

Şoförler Odası bundan sonra kendisi bir firmayla mı anlaşır, kendisi mi yaptırır bilemeyiz, ama takipçisi de Esnaf Odaları Birliği ile Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu olarak biz takipçisiyiz. Vereceği kişiyi biz seçeceğiz, nasıl yapabilir bizim onayımızdan geçecek. Yer onların hakkıydı biz onlara geri devrettik. Biz orada karı düşünmedik, esnafın malı esnafa kalsın diye uğraştık. Uğraşılarımızda da başarılı olduk. Bir yıl gibi bir süre bizde kaldı. 

"Şoförler Odası 2015 yılı Aralık ayı başlarında yerlerinin kendilerine devredilmesini istediler. 

31 Aralık 2015 tarihinde de tapularını verdik. 


Kullanım hakkı onlar da, ama görüşü de bizden almak zorundalar. Şartlı olarak da yaptırdıkları zaman da her katta 3 tane ön büro gibi bir alan 70 metre olarak bürolar açılacak bir tanesini biz Şoförler Odası'ndan alacağız. Yer onların, kendileri yaptıracaklar. Tabi biraz paraları var, konfederasyondan ya da kendi federasyonlarından para alabilirlerse yaptırabilir veyahut yüzde 60 birine vererek yaptırabilirler. Ama vereceği firmayı da biz seçeceğiz. Biz bir an önce oranın yapılmasını, atıl vaziyette kalmamasını istiyoruz. Bizim kanımızdan bir parça olduğu için Şoförler Odası'ndan bir kuruş para talep etmeden bu işi sonlandırdık." Bu arada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının gayrimenkul satış ilanına çıkması ile ilimiz Lise Caddesi'nde bulunan Bağ-Kur binası açık artırma usulü ile satılmıştı. 


2008 yılında sosyal güvenlik hizmetlerinin SGK'da tek çatı altında birleşmesiyle atıl durumda bulunan Bağ-Kur binasının Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliği'nin 21, 22 ve 23. maddelerine göre açık arttırma usulü ile satışı 24 Haziran'da Ankara'da yapılmıştı. 


Kırşehir Çiğdem



Geri Dön