02 / 05 / 2024

Kırşehir'de son 15 yılda 3 binden fazla konut yapıldı!

Kırşehir'de son 15 yılda 3 binden fazla konut yapıldı!

AK Parti Kırşehir 6. Olağan İl Kongresi dün akşam gerçekleştirildi.  Başbakan Binali Yıldırım,Aşık Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6'ncı olağan il kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. 



Kırşehir'e yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yıldırım, Kırşehir'i Ahi Evran'ın emaneti olarak gördüklerini söyledi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, son 15 yıl içinde Kırşehir'e 5 milyar lira yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyerek, "Kırşehir'de 2002'de 15 milyon dolar ihracat yapılıyordu. 2017 Kasım itibarıyla 174 milyon ihracat yapıldı. Son 15 yılda Kırşehir'de 16 tane sağlık tesisini tamamladık. 3 binden fazla konut yaptık, teslim ettik. 26 adet spor tesisi, bin 500 yeni derslik yaptık. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

 

Ahi Evran Üniversitesini kurduklarını da sözlerine ekleyen Yıldırım, buradaki yurt kapasitesini de 5 bin 500'e çıkardıklarını aktardı. 

 

Türkiye'nin en önemli değerlerinden Neşet Ertaş'a vefa göstermenin görevleri olduğunu dile getiren Yıldırım, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin de açılışını yaptıklarını hatırlattı.


Geri Dön