28 / 04 / 2024

Kırşehir'e 51 milyon TL yatırımla 10 tesis!

Kırşehir'e 51 milyon TL yatırımla 10 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırşehir'de 51 milyon lira yatırım bedelli 10 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kırşehir'de tesis edilen toplam 10 adet tesisten 8 adet tesisin açılışım gerçekleştirecek, 2 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 3 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ve 4 adedi de Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kırşehir'e kazandırılacak. Prof. Dr. ^feysel Eroğlu ayrıca DSİ tarafından yapılması planlanan bir adet ve Kırşehir Belediyesince yapılacak bir adet tesisin de temelini atacak. 


Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 4 Eylül Cuma günü saat 14.00'te Güzler Piknik Alanı ve Evcil Hayvan Parkı'nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 51 milyon TL yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atacak ve açılışım gerçekleştirecek. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Kırşehir'e yapılması planlanan 26 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjdeyi de açıklayacak. 


Kırşehir'in 2045'e kadar olan içme suyu ihtiyacı garanti altına alınıyor Orman ve Su İşleri Bakam Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ'ye ait 46,68 km uzunluğunda inşa edilecek Kırşehir İçmesuyu İsale Hattı'nın temelini atacak. Böylece Kırşehir'in 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı garanti altına almacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kırşehir Belediyesi'ne ait 8,5 milyon TL yatırım bedelli 1 adet tesisinde temelini atacak. 


Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Mucur Aksaklı, Karaçalı Göleti Sulaması, Merkez Sıddıklı Küçükoba Kulpak Sulaması ile 1 adet taşkın koruma tesisinin de açılışını gerçekleştirecek. Orman Genel Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan 4 adet tesisin açılışını yapacak Prof. Dr. Eroğlu, DKMP Genel Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın da açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 10 tesisin maliyeti ise 51 milyon TL'yi buluyor. Böylece Kırşehir'e toplam 51 milyon TL'lik muhteşem bir yatırım kazandırılacak. 


Kırşehir'in münbit toprakları suya kavuşuyor

1000 Günde 1000 Gölet (GÖL-SU) projesi kapsamında açılışı yapılacak Mucur Aksaklı, Karaçalı Göleti Sulaması ile 3 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak. Merkez Sıddıklı Küçükoba Kulpak Sulaması ile de 820 dekar zirai alan suya kavuşacak. Böylece Kırşehir'in münbit topraklarına bereket katılacak. Ayrıca, 1 köy de taşkın zararlarından korunacak. DSİ tarafından inşa edilecek İçmesuyu İsale Hattı kapsamında da 46,68 lan uzunluğunda isale hattı inşa edilecek. 


Kırşehir'e son 2 yılda 22 müjde 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 10 Eylül 2013 tarihinde Kırşehir'e verdiği 15 müjdeye ilave olarak 26 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Kırşehirlilere 22 müjde verilmiş olacak. 


Müjdeler arasında içme suyu arıtma tesisi, sulama tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nda altyapı çalışmaları ile 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun kurulması yer alıyor. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'deki Kent Ormanlığı ve Güzler Parkı'ndaki desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na her fırsatta teşekkürlerini sunuyor. 


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön