18 / 05 / 2024

Kış yaklaşırken doğalgaz fiyatlarındaki son durum ne? Bakan Dönmez beklenen o kritik açıklamayı yaptı!

Kış yaklaşırken doğalgaz fiyatlarındaki son durum ne? Bakan Dönmez beklenen o kritik açıklamayı yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. İşte detaylar!



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilecik’in Osmaneli ilçesi organize sanayi bölgesinde bulunan Akgün Şirketler Grubu’nun Osmaneli Seramik ve Vitrifiye Fabrikası’nın temel atma törenine katıldı. Avrupa’da bir enerji krizi yaşandığını ve Türkiye’nin de bundan etkilendiğini ifade eden Bakan Dönmez, devlet olarak verdikleri desteklerle 100 liralık bir faturanın 80 lirasını karşıladıklarını söyledi. Bakan Dönmez, şunları söyledi;

"Avrupa bilindiği, takip edildiği gibi hem tedarik hem de fiyatlandırma konusunda ciddi bir kötü süreçten geçiriliyor. Medyadan takip ediyorsunuzdur doğal gazın tüketimi ile ilgili konularda çeşitli yaptırımlar hayata geçiyor ve geçmeye devam ediyor. Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimiz ile bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu taktirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah. Fiyatlar konusunda maalesef biz de dünyadaki gelişmelerden olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu noktada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımız bir başka sözle vatandaşa desteğimiz artırarak devam ediyoruz. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uygulamaktayız. Yani bu demek oluyor ki 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz. İkinci olarak da son dönemde verimliliğe dair düzenlemeleri hayata geçirdik. En son olarak da biliyorsunuz hanelerde ısı yalıtımına yönelik 50 bin liralık bir kredi paketi olacağını açıkladık. Sanayicilerimize enerji verimliliği konusunda teşvik ve destekler veriyoruz. Bütün gayretimiz elimizdeki imkanları en verimli, en etkili şekilde kullanmak amacımız. Enerji ithal ettiğimiz bir üründür. Bu sebepten ötürü de bu kaynakları kullanırken daha az enerji ile daha yüksek verimlilik sağlayan ürünler ve yapılar tercih etmeliyiz."

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum! İşte 10 Eylül Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Yeni ehliyet alacaklar dikkat! Artık ehliyet fiyatları…

Altın bugün ne kadar? 10 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön