28 / 04 / 2024

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart 2023 dönemine dair kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. 

Bu kapsamda, mart sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku, geçen senenin sonuna göre yüzde 8,7 yükselişle 161,4 milyar dolar oldu. 

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 8,2 yükselerek 66 milyar dolar olurken; diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise yüzde 2,4 artarak 56 milyar dolar düzeyinde seyretti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön