29 / 04 / 2024

Kışın yalıtım yapılır mı?

Kışın yalıtım yapılır mı?

Yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılıyor. Peki, kışın yalıtım yapılır mı?



Kışın yalıtım yapılır mı?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. 


Yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılan uygulama, çevreye olan ısı kaybını engellemeyi amaçlıyor. Ayrıca, çevreden gelen ısıya karşı koruma da sağlıyor.


Isı yalıtım levhası, dış ya da iç cepheye doğru ve sağlam bir biçimde yerleştirilir. Isı yalıtım levhası üzerinde ayrıca donatı filesi ve dış cephe kaplama astarı bulunur. 


Bu elemanlar, dış cephenin levha ile bağlantısı açısından önemlidir. Bağlantının tam olarak sağlanabilmesi için kullanılan elemanların kalitesi de önemlidir. Peki, kışın yalıtım yapılır mı?


Kış mevsiminde yalıtım yapmak..

Kış aylarında binaya yalıtım yapılması önerilmiyor. Kış mevsiminde hava sıcaklıklarının geceleri eksi değerlere inmesi nedeni ile kullanılan malzemeler çimento bazlı ve suyla karıştırıldığı için içindeki su donuyor.


Buna karşın sabah da yüksek değerlere çıktığında ısı değerleri tekrar çözülüyor, bu nedenle dayanıklılık sağlanamıyor ve uygulanılan yapıştırıcılar tutmuyor. 


Ayrıca iş güvenliği de kış aylarında yağışın artması sebebi ile de önem teşkil ediyor. Bu nedenlerden dolayı kış aylarında yalıtım uygulanmıyor.



Isı yalıtımı yönetmeliği 2014!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön