14 / 05 / 2024

kışın yalıtım nasıl yapılır

kışın yalıtım nasıl yapılır

Yalıtım uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılıyor. Peki, kışın yalıtım yapılır mı?

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Doların geleceği asıl rakam belli oldu! Kıyamet koptu! Tüm bildiklerinizi unutun! Dolar tam olarak bu kadar olacak!

Dolar alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar dolar kurunu yakından takip ediyor. Milyonlarca kişinin asıl merak ettiği ise doların ne kadar olacağı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Doların geleceği asıl rakam belli oldu! Kıyamet koptu! Tüm bildiklerinizi unutun! Dolar tam olarak bu kadar olacak!

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Binalarda ses yalıtımı için geç değil!

İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarında ses yalıtımının altını çiziyor. İzocam Kalibel ile yeni veya eski olması fark etmeden her yapıya kolay ve çabuk uygulama fırsatıyla ses yalıtımı yapılıyor. 

kışın yalıtım nasıl yapılır Haberi

kışın yalıtım nasıl yapılır

Kışın yalıtım yapılır mı?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. 


Yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılan uygulama, çevreye olan ısı kaybını engellemeyi amaçlıyor. Ayrıca, çevreden gelen ısıya karşı koruma da sağlıyor.


Isı yalıtım levhası, dış ya da iç cepheye doğru ve sağlam bir biçimde yerleştirilir. Isı yalıtım levhası üzerinde ayrıca donatı filesi ve dış cephe kaplama astarı bulunur. 


Bu elemanlar, dış cephenin levha ile bağlantısı açısından önemlidir. Bağlantının tam olarak sağlanabilmesi için kullanılan elemanların kalitesi de önemlidir. Peki, kışın yalıtım yapılır mı?


Kış mevsiminde yalıtım yapmak..

Kış aylarında binaya yalıtım yapılması önerilmiyor. Kış mevsiminde hava sıcaklıklarının geceleri eksi değerlere inmesi nedeni ile kullanılan malzemeler çimento bazlı ve suyla karıştırıldığı için...