29 / 04 / 2024

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kaspersky tarafından yapılan Dijital Batıl İnançlar adlı yeni bir ankete göre, Türkiye’deki katılımcıların %28’inin internette kendileri hakkında hangi verilerin kamuya açık olarak bulunabileceği hakkında bilgisi yok.



Kaspersky tarafından yapılan ankette kişisel bilgilerin korunması ile ilgili ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Kendilerine ait özel bilgilerin çevrimiçi olarak bulunduğunun bilincinde olan bazı kişilerin bunları tamamen webden kaldırmayı denediği de ortaya çıktı. Türkiye’den ankete katılanların %59’u bu konuda herhangi bir eylem yapmamış, %16'sı kendileriyle ilgili bilgileri internetten kaldırmanın imkansız olduğunu düşünüyor ve her beş kişiden birinin bunu nasıl yapacağını ile ilgili fikri yok.

YÜZDE 49’U ENDİŞE İÇERİSİNDE

Türkiye’deki katılımcılar, kendileriyle ilgili isimlerin (%71), özel fotoğrafların (%74), e-posta adreslerinin (%47), telefon numaralarının (%45), iş veya okul adreslerinin (%47) ve ikamet adreslerinin (%53) internette açık bir şekilde görünmesine izin veriyor.

Bununla birlikte, Türkiye’deki katılımcıların neredeyse yarısı (%49) kişisel bilgilerinin kullanılması ile ilgili endişe duyuyor. Bu grubun %12'si ise sadece banka kartı verilerinin sızmasından korkarken, her dört katılımcıdan biri (%23) konuda endişe duymuyor.

 


Geri Dön