19 / 05 / 2024

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kaspersky tarafından yapılan Dijital Batıl İnançlar adlı yeni bir ankete göre, Türkiye’deki katılımcıların %28’inin internette kendileri hakkında hangi verilerin kamuya açık olarak bulunabileceği hakkında bilgisi yok.



ÖZEL BELGE TARAMALARINI SAKLAMAYIN

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar, sızdırılan ya da çalınan verilerin siber suçlular tarafından dolandırıcılık amaçlı kullanılma ihtimaline rağmen, kullanıcıların kişisel verilerin korunmasını genellikle hafife aldığına dikkat çekerek, “Bu verilerin satışı yapılabilir, kişisel hesapları hacklemek ya da kimlik hırsızlığı yapmak için kullanabilir. Bununla birlikte, katılımcıların %43'ü pasaport ve diğer gizli belgelerin taramalarını anlık mesajlaşma programları ve sosyal ağlardaki yazışmalarda tutuyor. Saldırganlar bu tür bilgileri ele geçirebilir. Bunu yapmanızı önermiyoruz" ifadesini kullandı.

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kaspersky, kişisel verilerin doğru şekilde korunduğundan emin olmak için bazı güvenlik ipuçlarına dikkat çekiyor:

Gizli bilgilerinizi (telefon numarası, pasaport taraması vb.) sosyal ağlarda bulundurmayın . 

Gizli verileri şifrelenmiş ve parolalı bir arşiv içinde paylaşın. 

Hesaplarınızın iyi korunduğundan emin olun. Her hizmet için güçlü ve benzersiz parolalar kullanın, bunları parola yöneticilerinde saklayın.

Uygun hizmetlerde iki aşamalı doğrulama kullanın. Bunlar çalınan kişisel veya finansal bilgilerinizin kimlik avcılarının eline geçmesine imkan tanımayacaktır.


Geri Dön