Altın & Gümüş

Kıyıda köşede altını olanlar hazır olun! Altın için kurulan tuzağın ayrıntıları ortaya çıktı...

Altın fiyatları son günlerde hızla düşmeye başladı. Ekonomistlerden hızla düşen altına kurulan tuzağın ayrıntıları geldi. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın almalı mı, satmalı mı? İşte ayrıntılar... Altın fiyatlarındaki bu keskin düşüş için hemen akıllara ''altına kurulan bir tuzak'' olması geldi

Altın fiyatları son on gün içerisinde ciddi düşüşler kaydederken ekonomistlerden hemen açıklamalar gelmeye başladı. Altın fiyatlarındaki bu keskin düşüş için hemen akıllara ''altına kurulan bir tuzak'' olması geldi. Ekonomistler altın yatırımcılarına ciddi uyarılarda bulunarak  kritik açıklamalar yaptı.

  

Altın fiyatları 930 lira seviyelerinden 889 lira seviyelerine kadar keskin bir düşüş yaşadı. Öte yandan dolarda ise tam tersi bir rüzgar görülüyor. Dolar güç toplayıp diğer para birimleri karşısında yükseldi. Altın için al sat yapacak yatırımcılar için ekonomist Remzi Özdemir açıklama yaptı..

ALTIN PİYASASI MERKEZ BANKALARININ ELİNDE

Altın piyasası Merkez Bankalarının  elinde. Merkez Bankaları tarafından alınan faiz kararları hemen altın fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Fed'in 3-4 Mayıs tarihlerinde faiz kararının 50 baz puan artıracağı kararından sonra altın fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Fed altın fiyatlarına büyük baskı yapıp dolar kurunu yükseltiyor. Fed'in amacı piyasadaki fazla doların çekilmesini sağlamak. Altının değer kaybetmesini, doların ise değer kazanmasını istiyor.

MERKEZ BANKALARI ALTIN SATIYOR

Merkez Bankasını için açıklamalarda bulunan ekonomist Remzi Özdemir'' Fed'in bir bela olduğunu söyledi. Analiz yapmak için tekniğe gerek olmadığını belirten Özdemir, "Son olarak 2000 bin dolar sınırına geldiğinde yine başta Özbekistan Çin Almanya olmak üzere altın satmaya başladı. Merkez Bankası aptal mı bağcılardaki kuyumcudan daha mı salak? Madem yükselecek bunu niye satıyor? Bu kadar basit bir hesap. Tekniğine girmeye gerek yok. Fed belasını niye anlamıyorlar? Kafaları basmıyor günlük düşünüyorlar" dedi.

FED GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Özellikle Fed'in 3-4 Mayıs'a yapacağı faiz toplantısının deyim yerindeyse piyasalarda fırtına estireceğini söyleyen Özdemir, "Altını da vuracak, kriptoyu da vuracak borsaları da vuracak. Dolar endeksi hariç bütün piyasalar kan kırmızısı. Neden Fed'ten dolayı. Ayın beşinde bayram tatilinde olacağız. Kısmen korunmuş olacağız. Belki de darbe gelmeyecek darbe gecikmeli gelecek." diye konuştu.

Altın fiyatları bugün kuyumcularda kaç lira? Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? 29 Nisan 2022 altın fiyatları

Yatırımcıya çeyrek ve gram altın uyarısı! Altın fiyatlarına bakarak bunu yapmanın tam sırası

Altında düşüş yaşanırken haber geldi, yatırım yapacaklar dikkat! Liste açıklandı, bomba Türkiye detayı