05 / 05 / 2024

Kızılay bağışçıları adına 1,5 milyon fidan dikildi!

Kızılay bağışçıları adına 1,5 milyon fidan dikildi!

“Bir Kan Bir Fidan Ağaçlandırma İşbirliği Protokolü” kapsamında Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 2014 yılı itibariyle 1 milyon 424 bin bağışçı adına fidan dikildi.



Bu protokolle Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunan her bir bağışçı için bir fidan dikileceğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Proje ilk teklif edildiğinde bende çok heyecanlandım, bu protokol Bakanlık görevim sırasında imzaladığım en anlamlı belgelerden biri oldu. Bu çalışmalar sürecinde kan bağışının önemini geniş halk kitlelerine duyurarak, gönüllü kan bağışı ve ağaçlandırma konularında kamuoyunda şuur oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.


Hedef 15 milyon fidanı toprakla buluşturmak

Protokolün geçerli olacağı 5 yıl boyunca her bağışa karşılık bir fidan dikilmesi suretiyle toplam 10 milyon fidanı toprakla buluşturmayı planladıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bir gün hepimiz acil olarak kana ihtiyaç duyabiliriz. Herkesin malumu kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı, yapılabilecek önemli iyiliklerden biridir. Sağlığı yerinde olan her insan kan vermelidir. Ayrıca Kızılay kök hücre bankası kurmaya karar vermiş. Bu protokol kapsamında kök hücre bağışçıları içinde fidan dikeceğiz ve dikilecek fidan sayısını 10 milyondan 15 milyona çıkarıyoruz” dedi.


Vatandaşların gönüllü kan vermelerine imkan sağlanıyor

Ağaçlandırma çalışmalarına 2014’te başlanılan “Bir Kan Bir Fidan” protokolü kapsamında Kızılay’a gönüllü kan veren yaklaşık 1 milyon 424 bin bağışçı adına ülkenin dört bir yanında fidanlar dikildi. Protokol kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimlerinde, orman bölge müdürlükleri ile Türk Kızılayı yerel birim temsilcileri işbirliği yaparak, sahalarda etkinlikler düzenliyor. Ayrıca, protokol ile ülkemizin değişik yerlerinde vatandaşlarımızın fidan dikimlerinin yanı sıra, gönüllü kan vermelerine de imkan sağlanıyor.


Aynı zamanda yürütülen çalışmalar ile fidan dikimi konusunda toplumda farkındalık oluşturulurken diğer yandan da gönüllü kan bağışı sayısında da ciddi artış sağlamaya yönelik kutsal bir görev icra ediliyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön