29 / 04 / 2024

Kızılcahamam kaplıcaları yenileniyor

Kızılcahamam kaplıcaları yenileniyor

Ankara'nın doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Kızılcahamam'da kaplıcalar Selçuklu mimarisiyle yenileniyor



Belediye Başkanı Coşkun Ünal, ilçe merkezinde büyük kaplıca ve küçük kaplıca olmak üzere iki kaplıcanın bulunduğunu belirterek, büyük kaplıcanın son olarak 1985'de düzenlenerek daha kullanışlı duruma getirildiğini söyledi.

İlçenin en önemli ekonomik girdisinin kaplıcalar olduğunu aktaran Ünal, şu bilgileri verdi:"Amacımız ilçemizin kaplıca turizminden elde ettiği ekonomik girdiyi daha da artırmak. Bunun için de kaplıcalarımızda yeni bir düzenleme yapmak ihtiyacı gördük. Çalışmalara ilk olarak büyük kaplıcada kadınlar bölümünden başladık. Bir ay içinde bu bölümü tamamlayıp, diğer bölümleri yenileyeceğiz.

Çalışmalarımız belli bir tema üzerinden yürütülüyor. Bittiğinde Kızılcahamam kaplıcaları Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak."Geçen yıl Kızılcahamam'daki kaplıcalardan yaklaşık 1 milyon kişinin yararlandığını belirten Ünal, "Çalışmaların ardından kaplıcalarımızdan yılda 1 milyonu aşkın kişi yararlanacak. Kaplıca otelini yıkıp yerine jakuzili bungolo tarzı evler yaparak da bunun önemli bir altyapısını oluşturmuş olacağız. Kızılcahamam sadece bölgenin değil, ülkenin önemli turizm merkezi olacak" dedi.


Geri Dön