28 / 04 / 2024

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

Seçimler öncesinde kur korumalı mevduat hesabına olan ilgi sürerken, bankalar da daha fazla müşteriyi bu hesaplara yönlendirmek için kesenin ağzını açtı. KKM hesaplarında hem faiz oranları hem de müşterilere verilen prim oranları arttı.



Seçimler öncesinde bankacılık sektöründe hareketlilik devam ediyor. Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarına olan ilgi sürüyor. Bankalar da müşterilerini daha fazla kur korumalı mevduat hesaplarına yönlendirmek amacıyla faizlerin yanı sıra primleri de artırmaya başladı.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberinde, bankacılık sektöründe uygulanan regülasyonların, hem bankacılık sektöründe hem iş dünyasında yoğun pazarlıkların yaşandığı bir sürecin kapılarını açtığı belirtildi. Haberde, KKM hesaplarında müşterinin mevduatına göre faiz oranlarında ve primde bankaların kesenin ağzını açtığı, kendi tarafında ise avantajlı ürünlerle müşteri yarışına girdiği kaydedildi.

Kur korumalı mevduat hesabı, Aralık 2021 tarihinde hayatımıza girmişti. Haberde, 24 Eylül 2021 tarihinde başlayan faiz indirimlerinin hemen arkasından döviz kurlarında hızlı bir artışın görüldüğü hatırlatılarak 23 Eylül’de 8,65 TL düzeyinde olan dolar kurunun, 20 Aralık günü, KKM açıklamasının hemen öncesinde 18,36 liraya kadar yükseldiği kaydedildi. 24 Eylül 2021 ile 20 Aralık 2021 tarihleri arasındaki 88 gün içerisinde doların, Türk Lirası karşısında yüzde 112 oranında değer kazandığı belirtildi.

O tarihlerde hızlı bir şekilde yükselişe geçen dolar, kur korumalı mevduat hesabının duyurulmasıyla 11 liraya kadar düşüş göstermişti. Merkez Bankası’nın bugünlerde 19,80 lirayı geçen dolar kurundaki yükselişi önlemek amacıyla kur korumalı mevduat hesabını özendirmek amacıyla bir dizi uygulamayı hayata geçirdiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön