27 / 04 / 2024

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) parasal sıkılaşma adımlarını sürdürürken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüşün bu hafta da devam ettiği öğrenildi.



Kur Korumalı Mevduat’larda (KKM) meydana gelen düşüş serisi önceki hafta da devam etti. Bu kapsamda, ilk defa KKM'de düşüş serisi dört haftaya çıktı.


Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) tarafından kamuoyu ile paylaşılan verilere göre son bir haftada 3 trilyon 333 milyar Türk Lirası’ndan 3 trilyon 306,6 milyar Türk Lirası’na geriledi.

KKM hesapları için arka arkaya atılan adımlarla TL mevduata geçişe hız vermek isteyen ekonomi yönetimi son olarak, KKM hesaplarının Türk Lirası mevduat sayıldığı komisyon uygulamasına son vermişti.

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

Atılan adımdan sonra BDDK kamuoyu ile kritik bir veri paylaştı. Bu kapsama, Kur Korumalı TL Mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar düşüşü devam etti.

BDDK’nın 15 Eylül tarihi ile biten haftayı kapsayan verilerine göre, Kur Korumalı lira Mevduat ve katılma hesapları 3 trilyon 333 milyar Türk Lirası’ndan 3 trilyon 306,6 milyar Türk Lirası’na indi.

Aynı haftada krediler 10 trilyon 463 milyar Türk Lirası’ndan 10 trilyon 503,3 milyar Türk Lirası’na yükselirken, mevduat 13 trilyon 33 milyar Türk Lirası’ndan 13 trilyon 196,6 milyar Türk Lirası’na çıktı.

Tüketici kredileri 1 trilyon 438 milyar Türk Lirası’ndan 1 trilyon 429 milyar Türk Lirası’na gerilerken, bireysel kredi kartları 924,7 milyar Türk Lirası’ndan 928,3 milyar Türk Lirası’na çıktı.

Bunun yanı sıra, takipteki alacaklar 172,5 milyar Türk Lirası’ndan 173,3 milyar Türk Lirası’na yükseldi.

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

DÖVİZ MEVDUATLARI DA GERİLEDİ

Öte yandan, geçen hafta döviz mevduatlarının da düştüğü görüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları geçen hafta 1,1 milyar dolar düşüş ile beraber 176,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Pariteden arındırıldığı zaman da söz konusu düşüşün 693 milyon dolar olduğu görüldü.

Bahsi geçen veri setine göre gerçek kişilerin döviz mevduatı 663 milyon dolara inerken, tüzel kişilerin ise 30 milyon dolar düştü.

KKM’den çıkanlar dikkat! Eylül ayı mevduat faiz oranları belli oldu! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Trafik sigortasında yeni dönem! Sistem sil baştan değişiyor! Kimi, nasıl ilgilendirecek? Detaylar tek tek açıklandı!

BİM ocak ve fırın temizleyici köpük 22,50 TL’ye, ahşap sandık 149,50 TL’ye, siyah çay 89,50 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön