27 / 04 / 2024

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.



KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Kıbrıslılara verdiği özel demeçte 2023'ün nasıl geçtiğini değerlendirerek 2024 yılındaki beklentileri hakkında konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

“KKTC’NİN TAPUSUNA GÜVENİP YATIRIM YAPANLAR OLDU"

Kıbrıs Gazetesinde yer alan habere göre, inşaat sektöründe yaşanan gelişmelerin ve bu gelişmelerin çekildiği başka bir tartışmanın varlığına değindi.

Ukrayna-Rusya savaşından sonra o bölgeden göç olduğuna dikkati çeken Tatar, "Diğer Bölgelerdeki bazı sıkıntılara bağlı olarak Kazakistan, İran gibi ülkelerden gelen İnşaat sektörüne ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tapusuna güvenerekten yatırım yapanlar oldu. O konuda özellikle Filistin-İsrail çatışmasından sonra çok büyük bir kamuoyu oluşturuldu. Buradaki toprakları ve inşaat sektörünü kontrol etme bakımından. Benim söylediğim mutlak suretle bunlara bakılması lazım. Bizim yasamıza göre, 1 konut 1 dönüm o da güvenlik soruşturması ve bakanlık kararına göredir. Bu iş devletin elindedir. Böyle sözleşmeyle, yapılan şeyler yasal değildir” ifadelerine yer verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

TARIMSAL ARAZİLER KORUNMALI

Tarımsal arazilerin korunmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Tatar “Gün gelir gıdayı da bulamazsın, açlık yaşarsın. Ata emaneti toprağımıza ekmemiz, biçmemiz ve hayvancılık, narenciye üretmeliyiz ve bunlar Kıbrıs Türkü’nün kültüründe olan ve başarılı olduğu alanlardır bundan sonra da böyle olmalıdır" diye ifade etti.

Türkiye’den gelen suyla bir takım altyapı yatırımlarıyla hem Mesarya hem de Güzelyurt, bölgesinde getirildiğini anımsatan Tatar, "Plan ve program dahilinde sadece buğday, arpa, narenciye değil bunun da ötesinde kolokası, enginarı ve farklı farklı tür ürünleri yetiştireceğiz. Dünyada artık ilimle bilimle küresel ısınmayla bir takım arge çalışmalarıyla türler üretilmektedir. Tarımsal faaliyetlerde bizimde bunlara yönelmemiz gerekir. Bunlar yüksek katma değer ve ihracat potansiyeli olan çalışmalardır” diye konuştu.

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Asgari ücret zammından sonra kıdem tazminatı 500 bin lirayı geçti!


Geri Dön