04 / 05 / 2024

Kleemann asansör sistemiyle otoparkların hacmini artırıyor!

Kleemann asansör sistemiyle otoparkların hacmini artırıyor!

Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos, hidrolik park asansör sistemlerinin kurulumuyla, bir ya da iki araçlık park alanlarına iki ya da dört araç park edebilme olanağının sağlandığını ifade etti



Firmalarının otoparklar için geliştirdiği hidrolik otopark asansör sisteminin bir ya da iki araçlık park alanına iki ya da dört araç park edebilme olanağı sağladığına vurgu yapan Stefanos Parizyanos, bu sayede otopark alanının kapasitesini iki katına çıkardıklarını dile getirdi

Asansör sektörünün önde gelen isimlerinden Kleemann, yeni park sistemi Kleemannpark ile otopark alanlarının kapasitesini maksimum düzeye ulaştırıyor. Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos, hidrolik park asansör sistemlerinin kurulumuyla, bir ya da iki araçlık park alanlarına iki ya da dört araç park edebilme olanağının sağlandığını ifade etti. Park edilecek bölgeye rampa inşa edilememesi durumunda iki ve daha fazla katlar arasında dikey araç taşınması için özel oto sistemleriyle çözüm getirildiğini de vurgulayan Parizyanos, Kleemann Hellas Ar-Ge mühendislerinin üstün tasarım bilgisi ve yoğun çalışmaları sonucu ortaya çıkan Kleemannpark, kolay ve hızlı montaj özellikleri ile de dikkat çekiyor dedi.

Hidrolik otopark asansörü KPS sisteminin, özellikle yeni yapılan binalardaki park alanlarını genişletmek ve daha fazla araç park edebilmek için uygun olduğuna işaret eden Stefanos Parizyanos, farklı alanlara farklı uygulama olanaklarının sunulduğunu söyledi. Çeşitli büyüklük ve tipte araçların park edebilmesini mümkün kılan sistem için gereken tek şeyin yeterli derinlik ve yükseklik olduğunu vurgulayan Parizyanos, Ek park alanı yaratan bu sistemde üstteki araç, park yeriyle tamamen bağımsız konumda kalıyor ve alttaki aracı hareket ettirmeye gerek olmaksızın park yerinden çıkarılabiliyor diye konuştu. 

Kleemannın getirdiği bir diğer yeniliğin ise Kleemannpark hidrolik oto asansörü olduğunu belirten Parizyanos, sistemi şöyle tanıttı: İki ya da daha fazla kat arasında, çok az kuyu dibine ihtiyaç duyacak şekilde araç taşınabilmesi için tasarlanan KTS oto asansör modeli, rampa yapılamayacak alanlar ve binalar için en uygun çözüm. Sistemin bir diğer avantajı, dokuz metreye kadar dikey taşıma kapasitesine, kolay kurulum ve bakım şartlarına sahip olması. Ayrıca KTS, benzerleri arasında düşük maliyet olanağı ile de dikkat çekiyor.

Kleemannın, Yunanistanın Kilkis şehrinde bulunan sanayi bölgesindeki 73 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikasında Avrupa standartlarına uygun olarak üretim yaptığını aktaran Parizyanos, en son teknolojinin kullanıldığı bu fabrikada, yılda 14 bin asansör ünitesi üretimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bu üretim rakamının dünya asansör pazarının yüzde 3'üne denk geldiğine dikkat çeken Parizyanos, bunun yanı sıra hidrolik asansör üretiminde, yılda 12 bin 500 adet  ünite sayısı ile Avrupa'daki en yüksek rakama sahip olduklarını kaydetti. Kleemann grubunda  çalışan sayısının bin kişi olduğu bilgisini veren Parizyanos, makine dairesiz, insan, yük, yemek, servis asansörleri ve yürüyen merdiven markalarıyla hizmet verdiklerini ifade etti. 2010 yılı ilk altı ayında cirolarının 8.5 milyon Euroya yaklaştığına dikkat çeken Parizyanos, Aynı zamanda bu süre içinde bin 500ün üzerinde asansör ünitesi satışı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bunlardan 100den fazlasının, komple paket asansörlerimiz olması da bizim için ayrıca mutluluk verici bir durum dedi.

Firma olarak otopark sorununu azaltmak amacıyla ürettikleri asansör modellerini her geçen gün geliştirdiklerini söyleyen Parizyanos,  Türkiyede bu alandaki maliyetlerin, ikinci planda tutulduğu söylenebilir. Yakın zaman içinde otopark hacmini iki veya üç katına çıkaran sistemlerde, dünyada ve Türkiyede artış yaşanacağını düşünüyoruz diye konuştu.

Dünya


Geri Dön