06 / 05 / 2024

Kleemann yeni ürünleriyle 2 milyon euroluk satış hedefliyor!

Kleemann yeni ürünleriyle 2 milyon euroluk satış hedefliyor!

Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos, Yeni ürünümüzün ihracatıyla birlikte bu yıl 2 milyon euro ' luk bir satış rakamını yakalamayı hedefliyoruz dedi...



Bu yıl tüm parçaları ile birlikte Türkiye'deki ilk asansörlerini üretmeye başladıklarını anlatan Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos, Kleemann'ın yeni jenerasyon makine dairesiz, düşük enerji ihtiyacı olan senkron makinelerin kullanıldığı Atlas modeli asansörlerinin, kentsel dönüşüm projelerinde tercih edildiğine dikkat çekti. Parizyanos. "Yeni ürünümüzün ihracatıyla birlikte bu yıl 2 milyon euro'luk bir satış rakamını yakalamayı hedefliyoruz. Bunun dışında yeni binamızın da etkisiyle 2014 yılında vizyonumuzu bir üst seviyeye taşımayı düşünüyoruz" dedi. 


Kentsel dönüşüm programı ile yeniden yapılan binalarda asansörlerin önemine değinen Kleemann Asansör Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos, sürdürülebilir çevre için enerji tasarrufu konusunun bir kez daha gündeme geldiğine dikkat çekti. Kleemann'ın yeni jenerasyon makine dairesiz, düşük enerji ihtiyacı olan senkron makinelerin kullanıldığı Atlas modeli asansörlerinin kentsel dönüşüm projelerinde tercih edildiğini dile getirdi. Yeni nesil dişlisiz makine teknolojisinin kullanıldığı Atlas TR modellerinin, enerjiden de büyük tasarruf sağladığını aktaran Parizyanos, 2013 yılı cirolarının ise 16.8 milyon euro'yu bulduğunu söyledi. 

Yeni ürünlerinin ihracatı ile birlikte bu yıl 2 milyon euro'luk bir satış rakamı yakalamayı hedeflediklerini dile getirdi. Parizyanos, "Bunun dışında yeni binamızın da etkisiyle 2014 yılında vizyonumuzu bir üst seviyeye taşımayı düşünüyoruz. Satışlarımızı ve ihracatımızı da paralel olarak artırmayı istiyoruz. Satış kadromuzu yeni elemanlar ile büyütüyoruz. Paket asansör ihracatına da bu yıl daha fazla önem vereceğiz" diye konuştu. 


Kleemann olarak ürüjı gamındaki 225 kilogramdan beş tona kadar makine dairesiz asansörlerini de paket ürün olarak kullanıcıya sunduklarını açıklayan Parizyanos, düşük enerji tüketen bu asansörlerin bazı ufak düzenlemelerle daha düşük enerji tüketecek hale getirilebildiğini aktardı. Kentsel dönüşüm dahilinde inşa edilen beş katlı binalarda, özellikle hidrolik asansörlerin avantajlarının ortaya çıktığını dile getiren Parizyanos, "Hidrolik asansörlerde motor, çalışma prensibi gereği sadece yukarı yönde çalıştığından ve dururken neredeyse hiç enerji sarf etmediğinden enerji tasarrufu açısından önemli avantajlar sağlıyor. Beş katlı bir konutun asansörü, sadece bir buzdolabı kadar enerji harcıyor" dedi. 


Kleemann'ın MaisonLift modeliyle, günümüzde azalan metrekarelerde avantaj sağlayıp çok az bir alan kaplayarak sadece 20 santim kuyu dibi ve 2.45 metre son kat ihtiyacı ile öne çıktğını belirterek, sessiz çalışması, makine dairesi yerleşiminin esnek olması ve en önemlisi elektrik kesintisinde basit şekilde gerçekleşen otomatik kurtarma işleminin, MaisonLift'in diğer avantajları arasında yer aldığını açıklayan Parizyanos, "Her asansörünü bazı eklemeler yaparak 'Yeşil Asansör (green lift)' özellikleriyle üretebilen Kleemann, bu yıl merkez fabrikalarında devreye giren ve 110 bin euro'ya mal olan geri dönüşüm merkezi ile de kuruluş olarak çevreye verdiği önemi kanıtlıyor" şeklinde konuştu. 


Kleemann'ın son 10 yılda piyasaya sunduğu ve geliştirdiği ürünlerle ön plana çıktığını aktaran Parizyanos, 2004 yılında başlattıkları kuyu dibi ihtiyacı olmayan ev tipi (villa) ve özürlü asansörlerinde neredeyse her yıl yeniliklerle müşterilerinin karşısına çıktıklarım aktarırken, kuyu dibi ihtiyacı çok düşük olan sedye asansörü ürettiklerini anlattı. Stefanos Parizyanos, şöyle devam etti: "Makine dairesiz ve enerji tasarruflu (A sınıfı) hem hidrolik hem elektrikli asansörlerde de yeni ürünlerimiz mevcut. Atlas mini MRL modeli bunlardan son piyasaya sunulanı oldu. Son iki yılın yeniliklerinden, kuyu dibinde 40 santime ihtiyacı olan oto asansörümüzün kapa'sitesini 2 bin 200 kilogramdan 3 bin kilograma çıkardık. Özürlüler için uygun maliyetli bir platform ürettik ve bu sene piyasaya sürdük. Yürüyen merpen satışlarımız her sene artış gösteriyor. Avrupa'da önemli tasarımlara imza atmış endüstriyel tasarımcı Andreas Zapatinas ile kabinlerimizin çeşitliliğini artırdık." Yenilik ve gelişim adına firmalarının ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Parizyanos, "En son yeniliğimizi ise çıkardığımız 'Lift Tester' adlı program ile İPhone telefonlar için gerçekleştirdik. İsteyenler ve iPhone marka telefonu olanlar ücretsiz olarak bu programı indirip kullanabiliyor" diye konuştu. 


Parizyanos, ayrıca Kleemann'ın son iki yıldaki en önemli yatırımları arasında, test kuleleri (5 milyon euro), Çin'deki fabrikası ve İngiltere Oxford'daki ofisleri olduğunu sözlerine ekledi. 


Dünya Focus 


Geri Dön