05 / 05 / 2024

Klimalar sadece serinletmiyor kötü kokuları da engelliyor

Klimalar sadece serinletmiyor kötü kokuları da engelliyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar artık klimaların serinletici özelliği ile yetinmiyor. Serinlemenin yanında, ortam havasının temizlenmesini, sessiz çalışmasını, ortamdaki kokuların engellenmesini istiyor



Hava sıcaklıklarının kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte, ev, işyeri ve ofislerde klima ihtiyacı iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Çalışma ve yaşam alanlarında serin ve sağlıklı bir ortam arzusu içinde olanlar klima satıcılarının kapısını aşındırmaya başladı bile. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar artık klimaların serinletici özelliği ile yetinmiyor. Serinlemenin yanında, ortam havasının temizlenmesini, sessiz çalışmasını, ortamdaki kokuların engellenmesini istiyor.

Tasarruf ön planda
Ve tüm bu istekleri yerine getirecek klimaların elektrik faturalarını şişirmemesine, cepleri yakmamasına dikkat ediyorlar. Türkiye'de genç bir sektör olan klima sektöründeki oyuncular da yüksek teknolojiyle geliştirdikleri yeni ürünlerini birer birer pazara sunuyor. Firmalar aynı zamanda klima almak isteyenlere yönelik taksit kampanyaları, KDV indirimi, ücretsiz keşif, montaj hizmeti ve uzun garanti süreleri ile tüketiciyle buluşmaya çalışıyor.

Kötü kokuları engelliyor
Vaillant Inverter Plus V7 serisi klimalar DC inverter teknolojisi ile enerji tasarrufu sağlıyor. Toz filtresi havayı arındırıyor, elektrostatik filtre ise bakterileri tutuyor. Photo catalyst filtre ise kötü kokuları engelleyerek kuvvetli oksidasyon ile bakteri ve virüsleri tutuyor. Güneş ışığında kendini temizliyor.

Klima sessiz çalışsın, siz sağlıklı uyuyun
Alarko Carrier tarafından satışa sunulan Toshiba Süper İnverter Daiseikai serisi klimalar, Uzaktan kumandanın "Quiet" düğmesine basıldığında 20 dB ses seviyesinde çalışmaya başlıyor. "Comfort Sleep" düğmesi ise gece sıcaklığını dengeleyerek konforlu ve sağlıklı bir uyku sağlıyor.

Klima alan otomobil kazanıyor
Airfel, 10. yılında klima alan tüketicilerine 10 cazip hediye kazanma fırsatı sunuyor. 15 Mayıs tarihinde başlayan kampanya 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. Airfel ve Mitsubishi Heavy Industries markalı klima alanlar, 5 Honda Civic model otomobil ve 5 Piaggio scooter çekilişine katılma hakkı kazanıyor.

Havayı tazeliyor
Baymak "A Enerji Sınıfı" Elite klimalar 3 kademeli filtreleme sayesinde ortamdaki toz, polen, koku ve sigara dumanını yok ediyor. İonizer ile ortama negatif iyon yayarak doğada negatif iyon yoğunluğundan kaynaklanan ferah ve taze havayı ortamda hissettiriyor. Sıcaklık ve isteğe göre ayarlanan fonksiyonların LCD ekrandan rahatlıkla takip edilebildiği Baymak Elite klimalarda 3 yıl cihaz garantisi bulunuyor.

KDV indirimini yüzde 18 yaptı
Ferroli bireysel kullanıma yönelik tüm kombi ve klima ürünlerinde başlattığı kampanya ile yüzde 18 KDV indirimi uyguluyor. Çevre dostu özelliklerinin yanı sıra Ferroli Charm Inverter klimaların en büyük avantajı A sınıfı elektrik sarfiyatıyla yüzde 30 seviyesinde daha fazla verim sağlaması. Ferroli Charm Inverter klimalar, DC Inverter teknolojisi sayesinde istenilen ısıya hızla ulaşarak enerjiyi en verimli şekilde kullanıyor.

Klima alırken bunlara dikkat
* Kışın da kullanacaksanız, ısıtıcı özelliğine dikkat edin.

* Ne kadar büyüklükte bir alan için kullanacak olduğunuzu önceden ölçün. Mesela ortalama 20-25 metrekare alan için 9000 soğutma kapasiteli klimalar uygun.

* A sınıfı olması, enerji tasarrufu sağlıyor.

* Klimanızın periyodik bakımını unutmayın!

* Ev, işyeri ve ofislerinizde kullandığınız klimaların periyodik bakımının yaptırılması, hem enerjinin daha verimli kullanılmasını hem de faturalarınızın azalmasında büyük etki sağlıyor.

* Her yıl 2 kez yaptırılacak düzenli bakımla cihazlarınızdan yüzde 20 fazla verim alabilirsiniz.
Sabah Emlak


Geri Dön