05 / 09 / 2024

Kocaali ve Gebze'de Belediyeler 3 yıllığına gayrimenkullerini kiraya veriyor! 

Kocaali ve Gebze'de Belediyeler 3 yıllığına gayrimenkullerini kiraya veriyor! 

Belediyeler, Kocaali ve Gebze'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya veriyor. Peki muhammen kira bedelleri ne kadar? 



Belediyeler tarafından, Kocaali ve Gebze'de yer alan 2 adet gayrimenkul kiraya veriliyor. Söz konusu kiralamalar için ilan metinleri tek tek yayımlandı. 

Sakarya Kocaali Belediyesi, Yalı Mahallesinde yer alan tarla için 16 Eylül'de saat 14.00'te kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu tarlanın büyüklüğü 4 bin 570 metrekare olarak belirlendi. 

Sakarya Kocaali'deki tarlanın geçici teminat bedeli 30 bin TL, kira süresi de 3 yıl olarak açıklandı. 

Söz konusu gayrimenkulün muhammen bedeli de 1 milyon TL şeklinde belirlendi. 

Kocaali ve Gebze de Belediyeler 3 yıllığına gayrimenkullerini kiraya veriyor! 

Gebze Belediyesi de  Balçık Mahallesi 3259 Sokakta bulunan gayrimenkul için 19 Eylül'de saat 11:00'de kiralama ihalesi gerçekleştirecek. 

Kocaeli Gebze'de yer alan gayrimenkul 3 yıllığına kiraya verilecek. Gayrimenkulün büyüklüğü 7 bin 277 metrekare olarak açıklandı. 

Geçici teminat bedeli 27 bin TL olan gayrimenkulün ilk yıl kira bedeli 900 bin TL+KDV şeklinde belirlendi. 

Kocaali ve Gebze de Belediyeler 3 yıllığına gayrimenkullerini kiraya veriyor! 

İlan metinleri:

KOCAALİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN TAŞINMAZ KİRALAMA İHALE İLANI

Belediyemiz adına kayıtlı ve aşağıda vasıfları yazılı bulunan 4 (dört) adet taşınmaz alana bir proje uygulanması şartıyla 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 45. ve birleşik hükümlerine göre “ Açık Teklif Usulü ” ile kiralaması yapılacaktır.

  • İhale;16.09.2024 tarihine rastlayan Pazartesi günü saat 14.00 da Belediye Meclis Salonunda Encümen huzurunda başlayacaktır.
  • Kiralama için rayiç bedel üzerinden taleplilerden %3 nispetinde geçici teminat alınır. G. Teminat Belediye veznesine, T.C Ziraat Bankasına yatırılıp makbuzu ihale Kom. Bşk.lığına tevdi edilecektir. Bu geçici teminat ihaleyi alan kişi tarafından kiralama bedeli üzerinden %6’ya tamamlanmak üzere kesin teminat mahsup edilir.
  • İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
  • İhaleye iştirak edecekler en geç ihale tarihinde Saat: 13.50 de Belediye Meclis toplantı salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir. İhale ile ilgili her türlü vergi, resim ve harçlar kiracıya ait olacaktır. İhale ile ilgili her türlü döküman Belediyemiz Yazı İşl. Müdürlüğünden, mesai saatleri içinde alınabilir.
  • İhale ile kiraya verilecek taşınmaza ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiştir.
  •       Toplam                   3 Yıllık Kiralama Muh.
  • Mahalle    Ada/Parsel/   İmar Durumu/ M2 Alanı/  Süresi/  Bedeli (KDV Hariç     /  Geçici Teminat /   Saati/
Yalı537/7-8-9-10Tarla4.570 m23 Yıl1.000.000,00.-TL30.000,00.-TL14:00

             İhaleye Katılacaklardan İstenilen Belgeler:

  • A - Gerçek kişi olması halinde;
  • T.C. Kimlik Numarasını içerir Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Tebligat için adres bildirimi, Teminat mektubu veya makbuzun aslı, (Teminat mektubu ise, teminat mektuplarının asılları ve Banka teyit yazısı.) Vekâleten katılacakların noter tasdikli imza sirküleri ile vekâletnameleri, Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, Taşınmaz Kira Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak  eden tarafından imzalanmak zorundadır.) Şartname Bedeli Makbuzu. Vergi Levhası. Belediyeden borcu yoktur belgesi.

B - Tüzel kişi olması halinde;

  • İlgili Makamlarından yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair faaliyet belgesi, Temsil durumunda Şirket adına şirket hissedarı olmayanların ihaleye katılması halinde, Noter onaylı vekâletname, Tüzel kişiliği belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları teşvik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, Tebligat için adres bildirimi, Taşınmaz Kira Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak  eden tarafından imzalanmak zorundadır.), Şartname Bedeli Makbuzu. Vergi Levhası, Belediyeden borcu yoktur belgesi.
  • İlanen duyurulur.       

---------------------

GEBZE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN



1- Tasarrufu Belediyemize ait olan, Balçık Mahallesi 3259 Sokakta bulunan 7277 m2 alanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü ile ihale edilerek kiraya verilecektir.
2-İhale 19/09/2024 Perşembe günü saat 11/00’ de Hacı Halil Mah. Şehit Numan Dede Cad. No:5, Gebze Belediyesi Ek Hizmet Binasında bulunan Encümen Toplantı Salonunda Belediyemiz Encümenince yapılacaktır.
3-Kiralama süresi 3 yıl olup, yıllık muhammen kira bedeli 900.000,00.-TL+KDV’ dir. 2. ve 3. Yıllar kira artışı Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan TÜFE Endeksinin “oniki aylık ortalamalara göre artış oranı” esas alınarak artırılacaktır.

Geçici teminatı 27.000,00.-TL’ dir.

4- İHALEYE GİRMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER;
 
    1. Dilekçe,
    2. Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi veya Esnaf Sanatkarlar Odası Belgesi,
    3. Noter Tasdikli İmza Sirküleri, (Beyanname)
    4. Vekil ile temsil edilmesi halinde noter tasdikli vekaletname, (İhaleye girmeye dair özel yetki)
    5. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre cezalı olmadığına dair yazılı beyanı,
    6. Kanuni Adres beyanı veya ikametgah belgesi
    7. Geçici Teminat belgesi veya teminat mektubu (süresi en az 60 gün olacak),
    8. SGK borcu yoktur belgesi.
    9. Vergi borcu olmadığına dair belge (ihale günü alınmış).
    10. Belediyeye borcu olmadığına dair belge,
    11. İhale dosyası alındı makbuzu,
    12. Nüfus cüzdanı fotokopisi (vekâleten katılımda vekilin nüfus cüzdanı sureti ve imza beyannamesi)
5- İhaleye ait şartname ve ihale dosyası mesai saatleri içinde Belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak görülebilir ve 3.000,00.-TL karşılığında temin edilir.
6-  İstekliler, şartname ve ekleri doğrultusunda hazırlayacakları yukarıdaki evrakları usulüne uygun bir dilekçe ile en geç 16/09/2024 Pazartesi günü saat 16/00’ya kadar örneğine uygun dilekçe ile birlikte, kapalı zarf içinde elden İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne teslim edeceklerdir. Teklifler ihale dosyası içinde yine kapalı zarf içinde elden teslim edilecektir.
7- Başvuru dosyası idareye verildikten sonra son müracaat tarihinden önce bile olsa, dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
8- Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.                 
                                              

 

Ünlü analist hem parası olanlar hem de parası olmayanlar için 'fırsat diyorum' diyerek açıkladı!

2 milyar TL’ye yakın borcu olan Bodrum Belediyesi’nin bin 800 mülküne haciz kondu!

Ev sahiplerinden 'yüzde 25 sınırlamasının kaldırılması hataydı' açıklamasına tepki yağdı!


Geri Dön