06 / 05 / 2024

Kocaeli Akademi Hastanesi hizmete açıldı!

Kocaeli Akademi Hastanesi hizmete açıldı!

Kısa bir süre önce temeli atılarak yapımı tamamlanan Akademi Hastanesi hizmet vermeye başladı. Resmi açılışın Eylül sonunda yapılması planlanan hastane Başiskele lokalinden Kocaeli’de ve Türkiye’de sağlık turizmini hareketlendirecek.




Kısa bir süre önce temeli atılarak yapımı tamamlanan Akademi Hastanesi hizmet vermeye başladı. Resmi açılışın Eylül sonunda yapılması planlanan hastane Başiskele lokalinden Kocaeli’de ve Türkiye’de sağlık turizmini hareketlendirecek.

 

Yatırımın adresi olan Başiskele, adını sağlık turizmi ile dünyaya duyurmak için kolları sıvadı. Yatırımcılara Başiskele’ye yatırım yapmaları için gerekli desteği gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz deyim yerindeyse ektiğini biçmeye başladı. Yatırımcı işletmelerin önünü açan Başkan Ayaz sayesinde bir proje daha kısa sürede tamamlandı. 12 bin 500 m² alan üzerine kurulan Akademi hastanesi Ovacık Mahallesi D-130 Karayolu kenarında hizmet vermeye başladı. Başiskele’de halen yapımı devam eden Symbol Kocaeli Medikal Park ve Romatem Rehabilitasyon Merkezi inşaatlarının tamamlanmasıyla sağlık turizmi daha da haraketlilik kazanacak.


KUBİLAY KIRMAN’DAN BAŞKAN AYAZ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Yeni hastane binasında Başiskele Belediye Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ı ağırlayan Akademi Hastanesi yönetim kurulu başkanı Kubilay Kırman halkımızdan gelen büyüme talepleri, yapıcı eleştirileri ve istekleri yerine getirerek kadromuzu genişlettik. Hastanenin açılmasında çok büyük katkıları olan, önümüzü açan Başiskele Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz’a özel teşekkür ediyorum dedi.


SAĞLIK TURİZMİN ADRESİ BAŞİSKELE

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise Başiskele’ye yatırım yapan sağlık kuruluşlarının her birinin kendi alanında öncü olduğunu belirterek Başiskele önceden oluştuğu beldeler itibariyle sanayisi ile anılıyordu. Şimdi ise sanayisi değil turizmi ile gündeme geliyor. Biz sanayiyi %17 oranında küçülttük, daha çok turizme ağırlık verdik ve bu turizmin başında da sağlık turizmi geliyor. Başiskele’de ilk olarak hizmete giren Akademi Hastanesi’nin yurtdışı hasta beklentileri var. Yapılan otellerimiz sayesinde hasta yakınlarını da Başiskele’de ağırlayabileceğiz. Başiskele sağlık turizmi ile Kocaeli’ye katkı sağlıyor. Başiskele ve Kocaeli halkı burayı gördükten sonra ne kadar önemli bir eser kazandırıldığını, kendilerinin de ne kadar düşünüldüğünü ne kadar değer verildiğini bu hastaneye geldiğinde anlayacaktır dedi.


3. KATINDA YABANCI MİSAFİR HASTALAR İÇİN ÖZEL ODALAR

Akademi Hastanesi’nde 32 Poliklinik odası, 4 ameliyathane, 2 doğumhane, 19 genel yoğun bakım ünitesi, 18 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 6 adet müşahede, 5 kvc yoğun bakım olmak üzere toplam 114 yatak kapasiteli ve bu büyüklüğü ile günde 1100 kişiye ayakta hizmet verebilecek ayrıca 40 ameliyat gerçekleştirilebilecek. Tüm binayı saran pnömatik tüp taşıma sistemleri ile kan örnekleri hastanenin her yerinden laboratuvara ulaşımları anında sağlanıyor. Hastanenin 3. Katı ise yabancı ülkelerden gelecek hastalar ve refakatçileri için ayrılmış durumda.


Manşet Kocaeli




Geri Dön