06 / 05 / 2024

Kocaeli Akçaray tramvay hattına ilk kazma vuruluyor!

Kocaeli Akçaray tramvay hattına ilk kazma vuruluyor!

Kocaeli'de raylı sistemi başlatacak tramvay hattının temel atma töreni bugün yapılıyor. Projede ray teminine bağlı olarak ilk alt yapı imalatına 10 Kasım 2015'te başlanması hedefleniyor.




Kocaeli'de raylı sistemi başlatacak tramvay hattının temel atma töreni bugün yapılıyor.


Uzun zamandır kamuoyunda konuşulan, Anıt Park'ta bir modeli sergilenip bir daha hakkında ses çıkmayınca eleştirilerin odak noktasına oturan tramvay projesinde nihayet ilk adım atılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek tramvay hattının temel atma töreni, bugün saat 14.00'te gerçekleştirilecek. 


28 bin 800 metre uzunluğunda ve bin 977 ton oluklu ray imalatının yapılacağı dev projenin temel atma töreni, aynı zamanda tramvay araçlarının parklamp, bakım ve onarımın yapılacağı Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanındaki alanda yapılacak. 12 adet araç alımı sözleşmesi de imzalanan Akçaray, inşaatın tamamlanmasının ardından Otogar-Sekapark arasında yol alacak. 


11 ADET İSTASYON VAR


Kent için adeta bir hayalin gerçekleşeceği 11 adet istasyona ve 7,2 km uzunluğuna sahip Sekapark ve Otogar arasındaki projede, sıra temel atma törenine geldi Kocaeli'nin ulaşım ağına ivme kazandıracak projenin temel atma töreni, bugün saat 14.00'te il protokolünün katılımı ile Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanındaki alanda gerçekleştirilecek. Törenin gerçekleştirileceği alan, tramvay araçlarının parklanacağı, bakım-onarımm yapılacağı, hattın işlemesine yönelik kontrol merkezi ve idari ofisler için kullanacak olan 30 bin metrekare alana sahip depo alam olarak hizmet verecek. 


RAY MONTAJI ŞUBAT BAŞI


Tramvay hattı temel atma töreninden sonra ray temin süresi ile bağlantılı olarak ilk alt yapı imalatına 10 Kasım 2015 tarihinde başlanması planlanıyor. 


24 Kasım 2015 tarihinde güzergah temel kazısına başlanacak olan projede, 3 Şubat 2016 tarihinde ray montajına da geçilmesi planlanıyor. Akçaray'm gideceği yolun yapımına başlanılması ise yukarıda belirtilen tarihler içesine denk gelecek şekilde yapılacak. 


28.800METRE UZUNLUĞUNDA RAY


Tramvay hattı boyunca 28 bin 800 metre uzunluğunda ve bin 977 ton oluklu ray imalatının yapılacakken, 46 bin adet ray bağlantı elemanı montajı gerçekleştirilecek. 24 adet farklı özelliklerde makas imalatı, yatay ve düşey trafik işaretlemelerini kurulacak, tramvay hattının kataner sistemini beslemek amacı ile 6 adet trafo merkezi içerisinde toplamda 12 adet 1500 kVVA'lık CER trafosunun kurulumunun devreye alınması işleri yapılacak. İstasyon yapıları, depo sahası, yol aydınlatması ve trafik sinyalizasyonu için gerekli enerji ihtiyacının karşılanması için toplamda 5 adet 250 kWA ve 2 adet 1000 kWA iç ihtiyaç trafosu kurulumu da yapılacak çalışmalardan bir kaçı olacak. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön