29 / 04 / 2024

Kocaeli Belediyesi Kuruçeşme'de kültür merkezi inşa ediyor!

Kocaeli Belediyesi Kuruçeşme'de kültür merkezi inşa ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kuruçeşme’de yapımını sürdürdüğü kültür merkezi bölge halkının sosyo-kültürel ihtiyaçlarına karşılayabilecek şekilde yapılıyor...




Kültür merkezi, seminerler, kongreler, konserler gibi halkı bir araya getirecek programlara ev sahipliği yapacak. Merkez sosyal programların yanı sıra spor yapmaya da imkan verecek. Binanın ikinci katında oluşturulacak spor salonu bölge halkına sağlıklı bir yaşam sunacak.


870 METREKARE KULLANIM ALANI


Çalışmaları süren binanın zemin ile 1 ve ikinci katların kaba inşası tamamlandı. Üçüncü katın betonu için kalıplar çakılıyor. Bir yandan da diğer katların duvar tuğlaları örülüyor. 870 metrekare kullanım alanına sahip kültür merkezi 4 kat şeklinde inşa edilecek. Kültür Merkezi tamamlandığında konağı andıran yapısıyla dikkat çekecek. Kültür merkezi bölgenin cazip mekânı olacak. Kadın, aile ve çocuk konularında uzmanların zaman zaman söyleşi gerçekleştireceği kültür merkezi eğitici bir rol de üstlenecek.


Bina spor amaçlı olarak da kullanılabilecek. Binanın ikinci katında spor salonu yer alacak. Binanın bodrum katında 160 kişilik amfi şeklinde nikah salonu bulunacak. Binada sergi amaçlı fuaye odası ve nikah memur odası, sanatçı odaları ve servis amaçlı mutfak yer alacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön