29 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir tramvayları bugün ihaleye çıkacak!

Kocaeli Büyükşehir tramvayları bugün ihaleye çıkacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray’da kullanılmak üzere 12 adet tramvay satın alacak. bugün ihaleye çıkacak olan belediyeye araçlar 1 yıl ile 1.5 yıl arasında teslim edilecek



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray’da kullanılmak üzere 12 adet tramvay satın alacak. bugün ihaleye çıkacak olan belediyeye araçlar 1 yıl ile 1.5 yıl arasında teslim edilecek


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı için çeşitli ihaleler düzenlenen, güzergahı, rengi ve ismi belirlenen tramvay projesi için araç satın alım ihalesi düzenlenecek. Bugün, Raylı Hizmetler Şube Müdürlüğü Seka İdari Binası’nda gerçekleştirilecek olan ihale ile Sekapark-Otogar hattında çalıştırılmak üzere 12 adet tramvay aracı satın alınacak. Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Şube Müdürü Ahmet Çelebi’nin ilgilendiği ihale kapsamında satın alınacak olan araçlar 1 yıl ile 1.5 yıl arasında belediyeye teslim edilecek. İhaleyi kazanacak olan firma yolcusuz olarak ilk 4 aracı 3 bin, ikinci 4 aracı 2 bin, üçüncü 4 aracı ise bin kilometre test edecek. 


7 TAKSİTTE ÖDENECEK

Araçları parti parti teslim edecek olan firma ilk aracı 1 yıl, iki aracı 1 yıl 2 ay, üç aracı 1 yıl 3 ay, 3 aracı 1 yıl 4 ay, son 3 aracı da 1 yıl 5 ay sonra Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edecek. Firma belediyeden ihale bedelini 7 taksitte alacak. Yüklenici firma araçlar için 30 yıl garanti verecek. Firma aynı zamanda tramvay projesinde yetkili olan belediye çalışanlarını 80 gün yurtdışında teknik geziye de götürecek. Gezi için gereken her türlü harç, bize yol ve otel harcaması ile harcırahlar da yüklenici firma tarafından karşılanacak. Firma ayrıca belediyenin talep ettiği dönemlerde tramvay için tören düzenleyecek ve tören giderlerini ödeyecek.


HEDEF ÇAĞDAŞ YAŞAM

İzmit’te Sekapark ile Otogar arasında çalışacak olan tramvaylar yıllık ortalama 100 bin kilometre yol kat edecek. 28 ile 33 metre arasında uzunluğa sahip olacak araçlarda 8 çift, 4 tek yolcu kapısı bulunacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından araçlar için göz önünde bulundurulması gereken hedef olarak çağdaş yaşam şartlarına uygunluk belirlendi. Modern görünüme sahip olacak araçlarda 4’er adet kamera bulunacak. Kameralar kapılardan giren yolcuların yüzlerini net görecek şekilde yerleştirilecek. Araç takip sistemine de sahip olacak araçların yedek parçalarını da yüklenici firma karşılayacak.



Kocaeli Manşet


Geri Dön