01 / 05 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi yeni yılda tamamlanacak!

Kocaeli Devlet Hastanesi yeni yılda tamamlanacak!

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni devam eden inşaatında, yeni bina yükselmeye başladı. Hastanenin yeni yılda tamamlanacak




Geçtiğimiz mayıs ayında temeli atılan Kocaeli Devlet Hastanesi yeni binasının çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İnşaatın temelinin atılmasının ardından yeni binanın ilk kısmı tamamlanan kazıkların üzerinde yükselmeye başladı. Şantiyede çalışan işçi sayısının ise 200’e yükseldiği öğrenildi. Planlandığı gibi yeni hastane binasının inşaatı 29 Ekim 2016’da bitecek. Kocaeli Devlet Hastanesi yeni binası inşaatının yaklaşık 60 milyon TL’ye mal olacağı hesaplanıyor.

 

326 YATAK KAPASİTE

8 Mayıs tarihinde bakan Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni sonrasında çalışmaların aralıksız sürdüğü hastane tamamlandığonda toplamda 326 yataklı olacak ve 3 bloktan oluşacak. Bu bloklar içerisinde ayrıca 3 blok daha olacak. Kamuoyunda temeli kaybolan Şehir Hastanesi ile karıştırılan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında çalışmaları şu ana kadar hiç durmadan sürüyor.


Manşet Kocaeli 







Bu haber Özgür Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Çok uzun yıllar bomboş duran İzmit’in doğusundaki Cephanelik alanında çok büyük bir yatırım için çalışmalar aralıksız devam ediyor. 1180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı nedeniyle, Cephanelik alanındaki bütün tepeler adeta yok edildi.


2017’DE BİTECEK

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatı gecikmiş, siyasi polemik konusu olmuştu. Yap-işlet modeliyle bu dev tesisin inşaatını üstlenen Gama-Türkerler ortaklığı,  halen bölgede sert kayaları dinamitle patlatıyor, 6 bloktan oluşacak tesisin inşaat alanını hazırlıyor. İnşaat firması yetkilileri, zaman kaybını binaların üst yapı inşaatı sırasında telafi edeceklerini, tesisin planlandığı gibi 2017’de hizmete gireceğini söylediler. 


HAFRİYAT NEREYE GİDECEK

Cephanelik alanında kayaların patlatılmasında dinamit kullanılıyor ve bu durum çevredeki yerleşim alanlarında şikayet konusu oluyor. Ancak şimdilik başka seçenek yok. Bölgeden çıkan toprak malzemenin nereye taşınacağı konusunda da belirsizlik var. Firma, Büyükşehir’in kendilerine döküm alanı göstermesini bekliyor.


MÜTHİŞ ÇALIŞMA VAR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından ilimize armağan edilen Cephanelik alanında, 6 büyük bloktan oluşacak 1180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatı bir süredir devam ediyor. Gama-Türkerler ortaklığı, cephanelik alanındaki sert kayalardan oluşan tepeleri yok etti, hastanenin üzerine oturacağı inşaat alanı ortaya çıkmaya başladı. Dev tesis, planlandığı gibi 2017’de bitecek.



Geri Dön