09 / 05 / 2024

Kocaeli İshakçılar’a 15 kilometrelik altyapı yatırımı!

Kocaeli İshakçılar’a 15 kilometrelik altyapı yatırımı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İshakçılar bölgesindeki altyapı problemlerini gidermek ve modern altyapıya kavuşturmak için toplam 15 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapacak çalışmalara başladı.




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Derince ilçesine bağlı İshakçılar bölgesindeki altyapı problemlerini gidermek ve modern altyapıya kavuşturmak için toplam 15 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapacak çalışmalara başladı. Bir yıl sürecek olan proje 2,1 milyon TL’ye mal olacak. Derince’nin tarım ve hayvancılık merkezi olan İshakçılar bölgesinin, her geçen gün artan yerleşim alanları ile birlikte mevcut altyapısı yetersiz kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarla yaşam kalitesinin arttığı bölgenin modern ve sağlıklı altyapıya kavuşturulması için İSU Genel Müdürlüğü, hazırladığı altyapı projesine bir süre önce başladı.



2,1 MİYON TL’LİK PROJE


Bölgenin altyapı problemlerini önemli oranda çözecek olan proje kapsamında boru imalatları sürüyor. Çalışma kapsamında 10,85 km kanalizasyon, 3,4 km içmesuyu ve 750 metre yağmursuyu hattı inşa edilecek. Bölgenin daha da canlanmasına neden olacak proje bir yılda tamamlanacak ve 2,1 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön