28 / 04 / 2024

Kocaeli kent meydanı projesi, arsa fiyatlarını karıştırdı!

Kocaeli kent meydanı projesi, arsa fiyatlarını karıştırdı!

Yılan hikayesine dönen Kocaeli Kartepe Kent Meydanı projesi içinde kalan alanda arsa fiyatları bir türlü istikrar yakalayamadı. Birçok satılık arsa var ama makas oldukça açık



Kartepe Kent Meydanı yıllardır konuşuluyor ama basiretsiz yerel yöneticiler projeyle ilgili hiçbir şey yapılmadı. Kent meydanı projesi içinde kalan arsalarda sadece psikolojik fiyat artışlarına sebep oldu. Baktığınızda ticari arsalar metrekaresi 400 TL'ye de arsa var 800 TL'ye de. Neden bu fiyat farkı var bilinmiyor. Beklentiler zaten alınmasına karşın, proje bile olmayan bölgeye bu fiyatlardan dolayı yatırımcı gelmiyor. 


PROJE ÜRETMEK GEREKİYOR


Kartepe Kent Meydanı projesine sadece dedikodu yoluyla projeler üretilmeye çalışıldı. Bir dönem Kent Konut'ta buraya proje yapacak dendi ama görünüyor ki, Kent Konut bırakın Kartepe'ye hiçbir yere proje üretemediğini görüyoruz. Birkaç küçük konut projesi haricinde büyük hacimli konut üretilmiyor. Proje üretmek ve onu satmak büyük önem taşıyor. Kartepe'nin bu bölgesi hızlı bir çıkıştan sonra, durağana geçmesinde ki en büyü sebep de proje üretilmemesi olarak gösteriliyor. 


TİCARİ ALANLAR HEBA OLUYOR


Meydan dedik, hipodrom dedik, eğitim dedik ama bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Bakıldığında sadece Bahçeşehir Koleji ile kalan bölgeye neden ticari yatırımcı gelmiyor bir düşünülsün. Bölgeyi bilmeyen yatırımcı bile metrekaresine 800 TL vermeyeceğini bilir. Bu fiyatlara ne alınacak ve ne yapılıp yatırımcısına para kazandıracak. Üç beş, zar zor konut yapmaya çalışan inşaat firmalarıyla bu iş olmaz. Onlara bile belediye destek vermezken, ciddi ticari yatırımcıya belediye ne destek veriri bilemiyoruz.


BELEDİYE HEP KÖSTEK


Kartepe Kent Meydanı beklentisi oldukça fazlaydı ama beklentiler bir türlü karşılık görmedi. Bunun en büyük sebebi de yerel yönetim Kartepe Belediyesi sanki bölgeye sırtını dönmüş. Var mı Kartepe Kent Meydanı? 'Var!' demekle yetiniyor. 


Belediye çok daha farklı bakması gerekiyor. Projelere destek vermesi ve teşvik etmesi gerektiğinin farkında ama neden yapmıyor bilemiyoruz. Belediye bu konuda köstek bile olduğu söyleniyor. Umarız bu köstek sadece dedikodudan ibarettir ama gerçekler de ortada. 


ARSALAR KAZANDIRMALI


Sorun asla arsa fiyatlarında değil, eğer projeler kaliteli ve isteğe uygun üretilirse yatırımcısına kazandır. Fiyatları belirleyen piyasa şartlarıdır. Arsaları alan ve ^ üzerine proje üreten firmalar kazanç amaçlı yaptıklarını unutulmasın. Onlarda hesaplarını yaparak proje üretiyorlar. Kazanç elde etmeden yatırım yapılmaz. Demek oluyor ki, şu anda bölgeye yatırım yapmak istenmiyor. 0 yüzden de arsalar elde kaldı satılmıyor. Kartepe Kent Meydanı projesi çok uzun soluklu bir proje ama beklenenden çok daha 3 uzun süreceği de görülmekte. Bekleyip hep beraber göreceğiz. 



Bizim Kocaeli




Geri Dön