03 / 05 / 2024

Kocaeli kentsel dönüşüm master planı sunumu yapıldı!

Kocaeli kentsel dönüşüm master planı sunumu yapıldı!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri derneği ile önemli paydaşlarından biri olan Kocaeli Üniversitesi işbirliği içerisinde olması gereken en iyi plan, en iyi görsel ve en iyi yaşam Öğr.Görv.Dr. Ahmet Kıvanç Kutluca Ve Uzman İsmail Talih Güven tarafından anlatıldı



Kocaeli Yapı Müteahhitleri derneği ile önemli paydaşlarından biri olan Kocaeli Üniversitesi  işbirliği içerisinde olması gereken en iyi  plan, en iyi görsel ve en iyi yaşam Öğr. Görv. Dr. Ahmet Kıvanç Kutluca Ve Uzman. İsmail Talih Güven tarafından görsel örnekler ile anlatıldı.


“Öncelik İnsan Hayatı Olmalı. Rant Olmamalı!”


17 Ağustos depreminin üzerinden 16 yıl geçmiş olmasına rağmen şehrimizde bulunan riskli yapılarda yaşayan vatandaşlarımız için tehlike halen devam etmektedir. Olası bir afette riskli yapılardaki vatandaşlarımızın canları tehlike altındadır. Başta bu gerçeği ortaya koymak ve çözüm arayışları için bir araya gelindi


Kocaeli, Gölcük, Değirmendere Beldesi Afet Risk Yönetimine dair tehlike analizinin saptanması projesi ile başlayan toplantı , Ada bazlı dönüşüm, Mülkiyet hakkının transferi, Kent tasarım, Sokak tasarım, Mimari tasarım konularının ardından “PİLOT BÖLGE İLE ÇALIŞMALARA BAŞLANMALI” cümlesiyle devam etti.


Zekai İren Başkanlığında yapılan Kentsel Dönüşüm Master Planı Sunum toplantısına Abdurrahman Çuhadar da katılarak fikir ve düşüncelerini paylaştı. “ Kocaeli’nin Kentsel Dönüşümü çok  zor kabullendiğini, ama bu durumun insanların ön yargılarından kaynaklandığını belirtti.”


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve İmar Komisyon Kurulun da görevli olan Yönetim Kurulu Üyeleri toplantı sonunda Paydaşları ile sunulacak rapor için  23.03.2016 Çarşamba Günü bir araya gelme kararı alarak toplantıyı sonlandırdı.




Geri Dön