28 / 04 / 2024

Kocaeli Sanayi Odası binası yenilenecek!

Kocaeli Sanayi Odası binası yenilenecek!

Bosch Genel Müdürü Steven Young'un konuk olduğu toplantıda KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, oda binasının yenileneceğini ifade etti Kocaeli sanayi Odası (KSO)'nun aralık ayı meclis toplantısı dün oda binasında yapıldı.




KSO'nun aralık ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptı. Ekonomi değerlendirmesi yaparak konuşmalarına başlayan Zeytinoğlu, işsizlik oranlarını, bütçe , kapasiteler, dış ticaret, TİM ihracat, gümrük verileri, enflasyon, sanayi üretim ve büyüme konusunda bilgilendirme yaptı. Zeytinoğlu, "Cuma günü Egemen Bağış ve Rifat Hisarcıklıoğlunun katılacağı Macaristan Konsolosluğu ile odamız arasında yapılacak anlaşma ile üyelerimiz için 5 yıla kadar Shengen vizesi sağlanabilecek. 

Ayrıca bu yıl 5 milyon 540 bin TL olan gelir kalemi 6 milyon 600 bin TL'ye çıktı" dedi. 


HEDEFİMİZ 200 ÜYE 

Zeytinoğlu'nun konuşmasının ardından oda organlarına huzur ücretlerinin ödenmemesi konusu oylandı ve onaylandı. 2014 yılı bütçesinin KSO binası yenilenecek de görüşüldüğü toplantıda konuşan yönetim kurul üyesi Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yermenoğlu, "2013 yılında hedeflerimizin üzerine çıktık. Hizmet kalemlerinde yüzde 25 artış hedefliyoruz. 182 yeni üye yaptık 2014 yılında hedefimiz 200 yeni üyeyi bünyemize katmak. Yüzde 34'lük bir gelir ve gider bütçe 5 milyon 540 bin TL'den, 7 milyon 400 bin TL'ye çıkarılmasını onayınıza sunuyorum" dedi. 

BÜTÇE ONAYLANDI Oylamalar sonucunda kayıt ücreti 70 bin TL'den 90 bin TL'ye, yıllık aidat ise 690 bin TL'den 750 bin TL'ye çıkarıldı. Gider bütçesinde olan artışlarında yüzde yüze varan değişimlerin nedenini açıklayan Yermenoğlu, KSO binasının yenilenmesi ve 2 tarihi binanın KSO tarafından alınmasını gösterdi. Bütün fasıllar oybirliği ile kabul edildi. Böylece 2014 gelir ve gider bütçesi 5 milyon 540 bin TL'den, 7 milyon 400 bin TL'ye çıkarıldı. Açık oylama sonucunda bütçe 45 üyenin kabul oyuyla bağlanmış oldu. 


YENİ ODA BİNASI 

Teşekkür konuşması için söz alan Zeytinoğlu, "Oda binası ile ilgili belediyeden yetki almadığımız için sunum yapamadık. Ama oda binamızda ciddi değişimler olacak. Bize olan güveninizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, "Yarın Dumlupınar Ortaokulunda saat 18.00'de oda orkestramız şaline alacak. 21 Aralık Sarkuysan'ın Gebze Kültür Merkezi'nde bir konser düzenlenecek. Ocak ayı meclis toplantımızı 15 Ocak'ta yapacağız" dedi. 


2 MİLYAR EURO 

Bütçenin oylanmasının ardından Bosh Genel Müdürü Steven Young söz aldı. Güzel Türkçesiyle dikkat çeken Young, ilk olarak Bosch firmasını tanıttı. Young, "125 yılda 52,5 milyar cirosu olan bir firma haline geldik. Bütçemizin yüzde 9'unu ARGE'ye ayırıyoruz. 43 bin ARGE personelimiz ile her iş günü 19 patent başvurusu yapıyoruz. Bosch Almanya'da neyse Türkiye'de de aynı. Türkiye'de 2 milyar euronun üzerinde ciromuz var. Toplam yatırımımız 2 milyar euro" dedi. 


ARGE ÖNEMLİ 

ARGE'ye önem verdiklerini açıklayan Young, "Faaliyetlerimizin çoğu Bursa'da yer alıyor. Faaliyet alanlarımız, otomotiv teknolojileri, sanayi teknolojileri, enerji ve bina teknolojileri, dayanıklı ürünlerden oluşuyor. Türkiye'de ARGE alanda 300 mühendis yılda 400 başvuru yapıyor. Türkiye'de 110 milyon euro ARGE yatırımı yaptık. 

ARGE'de sadece Türkiye için değil, 3 yıldır tüm ülkeler için çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Young, daha sonra otonom sürüş teknolojisi ile ilgili video izletti. 


TÜRKİYE İÇİN FIRSAT 

Dünyanın genel durumundan bahseden Young, "Avrupa artık büyümüyor, aksine yaşlanıyor. 

Bosch Genel Müdürü Steven Young, "Türkiye için büyük bir fırsat penceresi açılıyor" dedi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, çalışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi, Bu nedenle trend Avrupa'ya değil geleceğe doğru gidiyor. Yani Flindistan, Çin, Endonezya, Pakistan ve Brezilya gibi alt geliri olan ülkelerde olacak. Afrika ve Asya'dan gelecek. 2040 yılında Türkiye'nin yaş ortalaması 40'a gidecek. Türkiye için büyük bir fırsat penceresi açılıyor. Yüzde 74-75 olan şehirleşme yüzde 80'lere varacak" dedi. 


Bizim Yaka


Geri Dön