28 / 04 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi bu sene açılacak!

Kocaeli Şehir Hastanesi bu sene açılacak!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, hastanesinin inşaat alanını ziyaret etti. 



Uzun süredir problem yaşayan ve inşası yılan hikayesine dönen Kocaeli Şehir Hastanesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Kocaeli'nde yer alan habere göre; Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan hastanenin inşaatını ziyaret ederek, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. 

Hastane iç ve dış alanları, çevre düzenlemesi, otelcilik hizmetleri, tıbbi cihaz ve servisleri detaylı şekilde inceleme yapan Yüksel Pehlevan son durum ve planlamalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnşaat çalışmalarını her hafta düzenli olarak yaptıkları yerinde inceleme ziyaretleri ile yakından incelediklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, süreci ve çalışmaları dikkatli bir şekilde takip ettiklerini dile getirdi. 

Kocaeli Şehir Hastanesi bu sene açılacak!

1.218 yatak bulunuyor 

Yüksel Pehlevan ziyaret sonrası şu açıklamaları yaptı: 

 “Kocaeli Şehir Hastanesi yapımı tamamlandığında ilimizdeki sağlık hizmetlerine büyük katkılar ve hizmetler sağlayacak. Bölgedeki sağlık hizmetlerine yeni bir boyut kazandıracak Kocaeli Şehir Hastanesi, toplam 368 bin 668 metrekare alana ve bin 218 yatak kapasitesine sahip olacak.

Standardın üzerinde hastane olacak 

Hastanede genel bölümler ile beraber onkoloji, kalp damar cerrahi merkezi, organ nakli merkezi, yanık tedavi merkezi, tüp bebek merkezi, yataklı fizik tedavi merkezi, diyaliz merkezi, hiperbarik oksijen tedavi merkezi gibi özellikli birimlere de sahip olacak ve gelişmiş teşhis tedavi üniteleriyle, yalnız ilimize değil çevre kentlerde de çok üst düzeyde sağlık hizmeti sunacak. Dünya standartlarının üstünde planlanan bu sağlık yatırımı, bünyesinde yüksek güvenlikli psikiyatri merkezini de barındıracak ve ihtiyaç duyan hastalara hizmet sağlayacak.”

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin 74'ü tamamlandı!


Geri Dön