28 / 04 / 2024

Kocaeli Sevindikli Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli Sevindikli Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez İlçesi Sevindikli köyüne yapılması planlanan kültür merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda yapılması planlanan Kültür Merkezinin 2016 Mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez İlçesi Sevindikli köyüne yapılması planlanan kültür merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez İlçesinde bulunan Sevindikli köyüne Kültür Merkezi inşaatının temelini attı. Geçtiğimiz yıllarda yapılması planlanan Kültür Merkezinin 2016 Mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor. Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 3 Bin 351 metrekare alan üzerine yapılan kültür merkezinin kullanım alanı 212 metrekare. İnşa edilecek Sevindik Kültür Merkezi 16 araçlık otoparka sahip olacak. Kültür merkezinin içinde düğün salonu, dinlenmelik, sahne, gelin odası, ofis, mescit, 2 adet sınıf, öğretmen odası, çay ocağı, kültür merkezinin yönetim odası ve teras yer alacak. Sevindik Köyüne yapılan Kültür Merkezinin temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediyesi Başkanı İsmail Baran, projede görevli personeller ile köy halkı ve basın mensupları katıldı. Törenin ardından aşure günü kapsamında etli pilav ve aşure dağıtıldı.

Kültür Merkezi açılışında konuşan Körfez Belediyesi Başkanı İsmail Baran yapılan bu kültür merkezinin köylerin ihtiyaçlarına büyük oranda destek vereceğini ifade ederek köy halkına da saha yapacağı sözünü verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “ Bizim köylerimiz bizim evimiz, Sevindikli köyünün sokağı da, tarla yolu da adeta bizim evimiz gibi olacak. Bu konuda çok önemli adımlar attık, bütün köylerimizin grup yollarını, asfalt, beton ne gerekiyorsa tertemiz pırıl pırıl hale getirdik. Yürüyüşümüz, kalkınma hızımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön