29 / 04 / 2024

Kocaeli Valilik Köprüsü'nde inşaat çalışmaları başladı!

Kocaeli Valilik Köprüsü'nde inşaat çalışmaları başladı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni valilik kompleksinin önüne 7 milyon 701 bin liraya yapılacak olan yaya köprüsünün kazık çakma işlemleri başladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni valilik kompleksi önünde yapılacak olan üst geçidin kazık çakma işlemleri başladı. D-100 karayolu, yan yollar ve tren yolu üzerinden geçecek olan, yürüyen merpenli, asansörlü üst geçit ihalesini 7 milyon 701 bin 302 liraya alan Süleyman Doğan ve Atlas İnşaat ortaklığı, inşaat çalışmalarını 270 günde tamamlayarak teslim edecek. Yeni köprünün yapılmasının ardından eski ve hasarlı olan eski üst geçit yıkılacak.


110 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK


Köprünün inşaat çalışmalarının başlaması için bölgede firma öncelikle kazık çakma işlemlerini başlattı. Köprünün depreme dayanıklı olması ve bölgedeki zemin nedeniyle kazık çakma işlemlerinin zaman alması bekleniyor. Valilik kompleksine yayaların erişimini kolaylaştıracak olan yeni üst geçit 110 metre uzunluğunda olacak. 4,5 metre genişliğinde olacak yaya köprüsünün yüksekliği 6 metre olacak. Üst geçitten engellilerin ve yaşlıların rahatlıkla geçmesi için yürüyen merpen ve engelli asansörü de düşünüldü. Yaya köprüsünde 2 yürüyen merpen, 5 normal merpen yer alacak.köprünün çelik üst yapısı gergin askılı olacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön