28 / 04 / 2024

Kocaeli'de 16 milyon TL'ye icradan satılık 6 katlı bina!

Kocaeli'de 16 milyon TL'ye icradan satılık 6 katlı bina!

T.C. Kocaeli İcra Dairesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Ömerağa Mahallesi'nde yer alan 6 katlı binayı 16 milyon 52 bin 641 TL'ye icradan satıyor...



T.C. Kocaeli İcra Dairesi tarafından, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Ömerağa Mahallesi'nde yer alan 6 katlı bina 16 milyon 52 bin 641 TL'ye icradan satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 9 Aralık tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C.KOCAELİ İCRA DAİRESİ 2020/4005 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Taşınmazın Tapu Kaydı ve Özellikleri: Kocaeli İzmit Ömerağa mah. 870 Ada, 55 Parsel Tapu kaydına göre taşınmaz niteliği 693,00m2 Arsa vasıflı taşınmaz ;
İzmit Belediyesinin 330 metre güneybatısında, İzmit Belediyesinin 270 metre güney-batısında, merkez Bankasının 570 metre doğusunda, Kocaeli Kent Meydanının 285 metre batısında, D-100 Karayolunun 140 metre kuzeyinde konumludur.Taşınmaz meskun mahalde olup etrafında yoğun olarak konut+ticari yapılaşmaları mevcuttur. Ana arter ve toplu taşım güzergahı olan Alemdar Caddesi üzerinde konumlu olduğundan ulaşım imkanları bakımından iyi konumdadır. Yol, su, kanalizasyon, çevre temizlik gibi belediye hizmetlerinden ve elektrik, telekomünikasyon gibi diğer kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır. Parselin topografik yapısı az eğimli olup zemin parametreleri inşaat yapımına uygundur. parsel üzerinde 28.11.2017 tarih, 765 numaralı Yeni Yapı Ruhsatı, 08.05.2018 tarıh, 296 numaralı isim değişikliği Ruhsatı bulunan, betonarme karkas sistemde inşa edilmiş bina yer almaktadır.mimari projesine göre; 2 bodrum kat asma katlı zemin kat+ 3 normal kat olmak üzere toplam 6 katlı olarak inşa edilmiştir. Mimari proJesıne gore yapıda 27 adet işyeri, 1 ticari otopark olmak üzere toplam 28 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Toplam inşaat alanı brüt 4906,00 m2 dir Ana yapıda 2. bodrum katta oto yıkama ve otopark alanı, 1. bodrum katta oto bakım yeri ve otopark alanı, zemin katta 1 adet midyeci dükkanı ve ofis olarak kullanılan kısım kullanılmaktadır. taşınmazın geri kalan kısmı betonarme karkas şeklinde olup inşaat halinde bırakılmıştır. taşınmazda midyeci ve bodrum katlarda bulunan oto yıkama oto bakım ve otopark kısımları bulunmaktadır.
Adresi : Ömerağa Mahallesi, Alemdar Caddesi, No:15 İzmit
İmar Durumu : 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında "T1 Ticaret Alanı kullanımında kalmaktadır. Parseldeki yapılaşma koşulları kapsamında bitişik nizam, kat adedi 4 kattır. Çekme mesafeleri imar yolu cephelerinden inşaat istikamet rölövesi ile belirlenecektir.
Kıymeti : 16.052.641,00 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 01/12/2017 tarih ve 33726 yevmiye nolu şerh Binaya ait 28 nolu 45m2 bağ. Bölüm olan taşınmaz ticari otopark olarak kullanılmaktadır. Tarih 30/11/2017 ve E.25892
1. Satış Günü : 09/12/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 04/01/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No:59 İç Kapı No:Z 01 (Giriş Gülvatan Sok. İçerisindendir.) MERKEZ / KOCAELİ

Kocaeli de 16 milyon TL ye icradan satılık 6 katlı bina!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya istirak edeceklerin, tahmin edilen degerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın dosya numaramızı belirtir“ sartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez.
Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, satış bedelinden ödenir.
Tahliye işlemleri için "taşınmaz alıcıya ihale edilip bedeli alındıktan sonra alıcı namına tescil edilmesi için ( İİK-134) üncü maddede yazılı müddete riayet edilerek tapuya müzekkere yazılır. Taşınmaz borçlu tarafından veya hacizden evvelki bir tarihte yapıldığı resmi bir belge ile belgelenmiş bir akte dayanmayarak başkaları tarafından işgal edilmekte ise onbeş gün içinde tahliyesi için borçluya veya işgal edene bir tahliye emri tebliğ edilir. Bu müddet içinde tahliye edilmezse zorla çıkarılıp taşınmaz alıcıya teslim olunur." hükmünü içeren İ.İ.K 135.Maddesi uygulanır.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-İİK 'nun 127. maddesi uyarınca, ilgililerin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz,
(Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlıgı halinde isbu satıs ilanı Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazetede ve elektronik ortamda yapılan busatış ilanı tebligat yerine geçer.

6 - Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi ve satış ilanını görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca DETAYLI bilgi almak isteyenlerin 2020/4005 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön