27 / 04 / 2024

Kocaeli'de 32.6 milyon TL'ye satılık 78 gayrimenkul!

Kocaeli'de 32.6 milyon TL'ye satılık 78 gayrimenkul!

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kocaeli ili, İzmit, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Başiskele, Kartepe, Dilovası, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yer alan 78 gayrimenkulü 32 milyon 574 bin 450 TL'ye satıyor...



Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Kocaeli ili, İzmit, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Başiskele, Kartepe, Dilovası, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yer alan 78 gayrimenkul 32 milyon 574 bin 450 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkullerin satış ihalesi 18 Ocak 2021 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:

Satışı yapılacak taşınmazlar için tıklayın

1-  Yukarıda tapu ve ihale bilgileri verilen satışı yapılacak kat mülkiyetine veya kat irtifakına tabi bağımsız bölüm taşınmazlar ile satışı yapılacak 4 Katlı Apartman vasıflı taşınmaz ve "Satışı Yapılacak Taşınmazlar" başlığı altındaki diğer taşınmazlar ile kiralaması yapılacak olan taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile, belirtilen tahmini bedeller üzerinden, karşısında yazılı tarih ve saatte Kocaeli Valiliği Kompleksi Körfez Mahallesi  Ankara  Karayolu Cad. No: 129 İzmit/KOCAELİ adresinde bulunan Kocaeli Valiliği 1. Kat 4 Nolu Toplantı Salonunda toplanacak Komisyon huzurunda ihale yapılacaktır.

2-İhaleye iştirak etmek isteyenlerin;             
a- Geçici Teminat (Tedavüldeki Türk Parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri dikkate alınarak verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgelerin alındısı),
b- Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları
c- Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
d- Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan fotokopilerini vermeleri, (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.) tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri,           
e-Özel hukuk kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri kuruluşundan 2020 yılı içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imzalı sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki bentlerde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir belgeyi vermeleri şarttır.    

Kocaeli de 32.6 milyon TL ye satılık 78 gayrimenkul!

3-İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İzmit Emlak, Gebze Emlak ve Kandıra Emlak Müdürlüklerinde  bedelsiz görülebilir. Ayrıca ihale ilanları www.milliemlak.gov.tr adresinde satış/kiralama ilanları bölümünden ve İl Müdürlüğümüzün https:/kocaeli.csb.gov.tr adresinde takip edilebilir.               

4-İhaleye katılacakların nakit olarak yatırmak istedikleri geçici teminat bedelleri, hizmet binamızdaki Muhasebe Müdürlüğü veznesine başvurmak suretiyle yatırılabilir.
5- Kamu konutu olarak satışa sunulan taşınmazlara ilişkin olarak, 4706 sayılı Kanunun 4. maddesi ve 385 sıra no.lu Milli Emlak Genel Tebliği hükümleri uyarınca,
(a) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilen (şartlı tahsisler dahil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir. İlanda boş olduğu belirtilen bağımsız bölümlerin ilan tarihi ile satış tarihi arasında tahsise konu edilmesi halinde; 385 sıra no.lu Milli Emlak Genel Tebliğinin 8. maddesinde yer alan öncelikli alım hükümleri aynı şekilde uygulanır.
(b) Öncelikli alım hakkı sahibinin kamu konutunu satın almak istemediğini bildirmesi, süresi içerisinde herhangi bir bildirimde bulunmaması ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı 3 'er aylık dilimler halinde kanuni faizi ile birlikte taksitli olarak en fazla iki yılda  ödenebilir.                    (c) Öncelikli alım hakkı sahibinin; kamu konutunu satın alması halinde satış bedeli 385 sıra no.lu Milli Emlak Genel Tebliği hükümleri uyarınca tahsil edilir.               (d) Öncelikli alım hakkı sahibinin; kamu konutunu satın almak istemesi ve süresi içerisinde satış bedelini peşin olarak ödemesi veya peşinatı ödeyerek Taksitli Satış Sözleşmesini imzalaması halinde bu durum İhalede en yüksek teklifi veren isteklisine bildirilir.                   (e) Bedelin yetkili kredi kuruluşlarından kredi temin edilerek ödenmek istenilmesi halinde, alıcı tarafından kredi kuruluşu ile yapılan kredi sözleşmesi veya kredi açıldığına dair kredi kuruluşunun resmî yazısı verilir ve kredi kuruluşu tarafından bedel ilgili muhasebe biriminde açılacak emanet hesabına aktarılması halinde İdarece, tapu müdürlüklerine kredi kuruluşu lehine ipotek tesis edilmesi ve alıcı adına tescil işleminin yapılması hususu yazıyla bildirilir.  

6- 56. sırada bulunan kat mülkiyetine tabi bağımsız bölüm boş olup, 4706 sayılı Kanunun 4. maddesi ile 385 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği hükümleri kapsamında değildir.

7- 44. ve 45. sıradaki bağımsız bölüm taşınmazlar Kat İrtifakına tabi olup, diğer bağımsız bölüm taşınmazlar kat mülkiyetine tabidir.                                           
8-Satışı yapılacak olan bağımsız bölümlerden listede 3.-9.-27.-38.-46.-57. ve 58. sırada bulunan taşınmazlar ilan tarihi itibariyle boş olup, ilgili kurumlar tarafından ön alım hakkı sahibi bildirilmemiştir.  1.-2.-4.-5.-6.-7.-8.-10.-11.-12.-13.-14.-15.-16.-17.-18.-19.-20.-21.-22.-23.-24.-25.-26.-28.-29.-30.-31.-32.-33.-34.-35.-36.-37.-39.-40.-41.-42.-43.-44.-45.-47.-48.-49.-50.-51.-52.-53.-54.-55.- sıradaki taşınmazlar  halihazırda dolu olup  bağımsız bölümlerde 4706 saylı Kanunun 4. maddesi uyarınca ön alım hakkı sahibi bulunmakta olup, 385 sıra no.lu Milli Emlak Genel Tebliğinin 8. maddesi uyarınca ihale tarihine kadar kurumlarınca hak sahibi olduğu bildirilenler yasa gereği ön alım hakkına sahip olacaklardır.

9-Satışı yapılacak taşınmazlardan 1.-3.-5.-7.-8.-9.-10.-12.-13.-14.-15.-16.-17.-18. ve 20. sıradaki taşınmazlar tespit tarihleri itibariyle boştur. 2. sıradaki taşınmaz beton zemin ve bahçe yapılmak suretiyle işgallidir. 
4. sıradaki taşınmaz etrafı tel çitle çevrilmiş bahçe yapılmak suretiyle işgallidir. 6. sıradaki taşınmazın üzerinde Hazineye ait olmayan muhtelif cins ve sayıda ağaç mevcuttur. 11. sıradaki taşınmaz üzerinde Hazine ile ilgisi olmayan konteyner bulunmaktadır. 19. sıradaki taşınmaz bahçe yapılmak suretiyle igallidir.

10-Kiralaması yapılacak taşınmazlardan 1. sıradaki taşınmazın  11,60  m²'lik kısmı İş Yeri olarak kiralanacak olup, sözkonusu iş yeri boştur. 2. sıradaki taşınmazın tamamı kiralnacak olup, taşınmaz boştur.


 


Geri Dön