14 / 05 / 2024

Kocaeli'de aykırı yapılaşma sona eriyor!

Kocaeli'de aykırı yapılaşma sona eriyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze ve Darıca ilçelerinde “İmar Barışı” konulu toplantılar gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze ve Darıca ilçelerinde “İmar Barışı” konulu toplantılar düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler toplantıya anlatıcı olarak katıldı.

Son 50 yıldır Kocaeli'nin en büyük sorunu haline gelen ayrıkı yapılaşmanın imar barışıyla çözülmesi bekleniyor. Ruhsatsız yapılan, ruhsatına uygun olmayan yapılar, mülkiyetsiz yapılar, yapı kullanma izni olmayan yapılar, elektrik su ve doğalgaz bağlatamayan yapılan, hakkında para cezası ve yıkım kararı alınmış yapılar İmar Barışı’ndan faydalanabiliyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, konu hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “İmar Barışı, ruhsatı olmayan, ruhsatına uygun yapılmayan, yapı kullanma izni olmayan, kat mülkiyetine geçememiş yapıları ilgilendiriyor. Bu işlemler yapamayan vatandaşlar evlerine elektrik, su, doğalgaz bağlatamıyor. İmar barışı ile birlikte vatandaşlar işlemlerini yaptırarak evlerinde hak sahibi olma imkanı veriliyor” dedi.


Geri Dön