22 / 12 / 2024

Kocaeli'de kaçak hafriyat ve yapılaşmaya yer yok!

Kocaeli'de kaçak hafriyat ve yapılaşmaya yer yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu, kaçak hafriyat ve yapılaşmaya yer vermediklerini söyledi..



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, Kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi. Kocaeli’de hizmet anlamında ortak fikir noktasında sivil toplum örgütleriyle kentin gelişmesi için fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası’nın kent için önemli bir görevi olduğunu söyledi. Görüşmede odanın çalışmaları hakkında bilgi de alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ”Büyükşehir olarak kaçak hafriyat ve yapılaşmaya geçit vermiyoruz. Ruhsatsız ve planlara uygun olmayan inşaatlarla izin vermiyor ve bunlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda ekibimizle ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli İnşaat Odası yönetimine ve üyelerine hafriyat ve kaçak yapıyla mücadele noktasında bilgi aktardı. Görüşmede hafriyatların toplanması ve depolanması noktasında iyi bir noktaya geldiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ekiplerimiz çağın getirdiği teknolojik ürünleri de kullanarak kaçak hafriyat da başarılı çalışmalara gerçekleştiriyorlar. Uydu, Elektronik takip sistemi, uçak, Mobil taşıtlar ve kamyonlara takılan GPS sistemiyle arkadaşlarımız kaçak hafriyatın üzerine gidiyorlar. Özellikle GPS sistemiyle 1840 aracı online kontrol edebiliyoruz. Kentimizi korumak adına arkadaşlarımız büyük özveri gösteriyorlar. Kimlerin nasıl ve ne zaman döktüğü tespit edilemeyen bunun yanı sıra vatandaşın kendisinin bize bildirdiği hafriyat, inşaat yıkıntılarını ve döküntüleri ortadan kaldırdık. 2013-2014 yıllarında 15 bin ton olan bu hafriyat bin 500 araca tekabül etmektedir. Şehrimizin estetiğini bozacak olumsuzlukları minimize etme anlamında, bu çalışmaları önemli buluyorum” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşların şikayetleri ve ekiplerin tespitleri sonrası kaçak yapılarla ciddi bir şekilde mücadele edildiğini dile getirerek, “İnşaat halindeki binaların kontrollerinin de kaçak yapıyla mücadele önemli bir yeri tutuyor. Baraj havzalarında yapılaşmaya ekiplerimiz müsaade etmiyor. Uydu ve hava fotoğraflarından faydalanarak yapılaşmanın yıllar içerisindeki durumunu da rahatlıkla kontrol edebiliyoruz. Kentsel dönüşüm projelerini önemsiyorum. Vatandaşlarımızla beraber bu konuda ortak çalışma kentin faydasına olduğuna inanıyorum“ şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünün, Kocaeli’de kaçak yapılaşmalarının tespitleri ve yıkımı noktasında çalışmalarına 2015 yılında da devam edeceğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu “775 sayılı gece kondu kanunu ve 3621 sayılı Kıyı kanuna aykırılığı tespit edilen 52 yapı 2014 yılında yıkıldı. Kentimizde kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Şehrimizi çirkinleştirecek ve yasalara aykırı davranan girişimlerinde önüne geçeceğiz. Çalışma arkadaşlarımıza yapılar yükselmeden, vatandaşlarımızı öncesinde bilgilendirerek yanlışların yapılmasını başlamadan engellemeye çalışmaları talimatını verdim. Mağduriyetleri azaltarak, yasalar içinde tüm vatandaşların yaşamalarını hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.


2004 yılında göreve geldikleri andan itibaren şehrin çirkin görüntülerini ortadan kaldırmak için yoğun bir mücadele içerisine girdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu “Hedefimiz yaşanabilir bir kent. Bunu başarma anlamında çok iyi noktalara geldik. Eksik kaldığımız noktaları da daha fazla çalışarak ortadan kaldıracağız. Temel amacımız insanımızın daha mutlu bir yaşam sürdüğü bir kent ortaya çıkarmak. Bunu da sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla gerçekleştireceğimizi biliyoruz. Tüm ekibimizle beraber, ortak aklın çıkardığı her türlü doğru fikrin yanındayız. Katılımcı yerel yönetimin oluşmasında bu anlayışın çok önemli olduğunu da ayrıca belirtmeliyim” dedi.


Milliyet


Geri Dön