29 / 04 / 2024

Kocaeli'de kentsel dönüşüm toplantısında gerginlik!

Kocaeli'de kentsel dönüşüm toplantısında gerginlik!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iki mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin dinlenilmesi için düzenlenen toplantıda gerginlik yaşandı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iki mahallede yapılması planlanan kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin dinlenilmesi için gerçekleştirilen toplantıda gerginlik yaşandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Veliahmet ve Hacıhızır mahallerinde bir inşaat firması tarafından hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleriyle bir araya geldi.

Fatih Camisi lokalindeki salona giren Işık, toplantı başlamadan önce inşaat firması sahibi Ömer Veral'dan dışarı çıkmasını talep etti.

Veral'ın bu talebi reddetmesine, vatandaşlar da tepki gösterdi. Firmayla anlaşanlar ile kentsel dönüşüme karşı çıkanlar arasında arbede yaşandı. Veral'ın polis ekiplerince dışarı çıkarılmasından sonra gerginlik son buldu.

"Vatandaşın derdine çare olmak için buradayız"

Işık, yaptığı konuşmada, her iki mahallede de kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu fakat Veliahmet Mahallesi'nin bir kısmı, Hacıhızır Mahallesi'nin de tamamında böyle bir talep olmadığını belirtti.

Toplantıda vatandaşları dinleyeceklerini, oluşan kanaati Ankara'ya taşıyacaklarını söyleyen Işık, "Vatandaşın derdine çare olmak için buradayız." diye konuştu.

Hak sahiplerinin dinlenilmesiyle süren n toplantıya, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de katıldı.


Geri Dön