28 / 04 / 2024

Kocaeli'de Sağlıkkent Konutları sahiplerine teslim edildi! 

Kocaeli'de Sağlıkkent Konutları sahiplerine teslim edildi! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları için yapılan Sağlıkkent Konutları’nın anahtar teslimi yapıldığı açıklandı.



Sağlıkkent Konutları’nın anahtar teslim töreni gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konut A.Ş. tarafından ihalesi yapılan ve Haldız İnşaat tarafından yapılan 502 konut sahiplerine teslim edildi. Kartepe’nin merkezinde yer alan Sağlıkkent Konutları’nda gerçekleştirilen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, BBP Kocaeli il Koordinatörü Metehan Küpçü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ile çok sayıda sağlık çalışanı da katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, "Bizim milletimiz birbirine görünmez bağlarla bağlı. Hem de sımsıkı. Depremde bu bağlar, köprüler bir kez daha görüldü. Dimdik ayaktaydı. Fay hatlarının çok olduğu bir coğrafyadayız ama bu faylar milletimiz gönlünde hasara yol açamıyor. Bunu pandemide de gördük. Sağlık çalışanlarımız canlarını tehlikeye atarak çalıştı. Bazıları hayatlarını kaybetti. Orada da gördük. Bu millet sıkı sıkıya birbirine bağlı” diye konuştu. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Konut projelerinin devam edeceğini açıklayan Başkan Büyükakın, “Önümüzdeki dönemde çok daha fazlası yapılacak. Bu sadece bir tanesi. Benzer sitelerle Kocaeli’nin çehresinin değiştiğini görmeye başlayacaksınız. Bu proje vesilesiyle sağlık çalışanlarımıza küçücük bir teşekkür etme fırsatı da bulmuş oluruz umarım. Pandemi döneminde, ‘Her şeyi bekletiriz, durdururuz bu kentin kaynaklarını halkımız için kullanırız’ dedik. Canlarımız çok daha kıymetli" dedi.

Kocaeli de Sağlıkkent Konutları sahiplerine teslim edildi! 

DİRENÇLİ BİR ŞEHİR İSTİYORUZ

Dirençli şehir sadece depreme dirençli olmak anlamına gelmiyor. Dirençli şehir sosyal hayatın da dirençli olmasıdır diyen Büyükakın, “Sitenin içerinde mahallelerimizde var olan bir kültür oluşacak. Çocuklarımız oynarken balkondan birileri bakacak. Sosyolojik risklere karşı da dirençli şehir diyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu inşa etmeye çalışacağız. Şehrin yedi farklı noktasında kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da var olan yapı stoğunu ölçüyoruz. Hızlı yapmamız lazım. Depremin değil binaların öldürdüğünü biliyoruz. O halde binaları yenilemeliyiz. Dolayısı ile toplumsal desteğe ihtiyacımız var” dedi.

KARTEPE BİR İLÇE İNŞA EDİLDİ

Kartepe Belediye Başkanı Kocaman'da; “Kısa sürede çok felaket yaşadık. Pandemiyi, depremi yaşadık. Sağlık çalışanlarının yaptığını bir ömür boyu unutmayacağız. Başkanımızın bu projesini duyduğumuzda çok duygulanmıştık. Hayat boyu felsefesi unutulmayacak bir proje. Başkanımızın önderliğinde Kartepe’mizde çok büyük işler yaptık. Sadece kent meydanı inşa etmedik. Aslında bir ilçe de inşa etmiş olduk. Burada kardeşçe huzur içerisinde yaşayacağız inşallah” dedi.

6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut vaadi neydi, iktidar yapmayı planladığı kaç konutu tamamladı?

TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

TOKİ'den '250 kişi mağdur oldu' iddialarına yanıt: Haberler gerçeği yansıtmıyor!


Geri Dön