09 / 05 / 2024

Kocaeli'de Tüp Bebek Merkezi açıldı!

Kocaeli'de Tüp Bebek Merkezi açıldı!

Kocaeli'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Özel Konak Hastanesi, 4 buçuk milyon liralık yatırımla ilimize Tüp Bebek Merkezi açtı.



Kocaeli'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Özel Konak Hastanesi, 4 buçuk milyon liralık yatırımla ilimize Tüp Bebek Merkezi açtı



Kocaeli'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan ve ilklere imzasını atan Özel Konak Hastanesi, Kocaeli'de bir ilke daha imza attı. Yaklaşık 4 buçuk milyon liralık bir yatırım yapan Özel Konak Hastanesi, kendi bünyesinde Tüp Bebek Merkezi açtı. Bu yatırımla Kocaeli'de ilk kez bir özel hastane Tüp Bebek Merkezi açmış oldu. Konuyla ilgili bilgilendirme KOTO'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Konak Hastanesi İdari Direktörü Dr. Bünyamin Dal, Tıbbi Direktör ve Başhekim Op. Dr. Kazım Gündoğdu, Özel Konak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Metin Göklü, Tüp Bebek Merkezi Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Sedat Kadanalı, Dr.Faruk Bener, Op. Dr. Aret Kamar, Tüp Bebek Uzman Doktoru Selda Esra Çakırca Aran, Tüp Bebek Laboratuar Sorumlusu Embriyolog Dilek Daş katıldı. İstanbul Tüp Bebek Merkezi’nden yetkililer katıldı.


 

YENİ YATIRIM MÜJDELERİ


Özel Konak Hastanesi'nin 2015 ve 2016 yıllarında yapacağı yatırımlarla ilgili bilgiler vererek sözlerine başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Metin Göklü, "2016 yılında da Adapazarı’nda Konak Hastanesi’ni açacağız. Yeni bir ünitemiz daha hayata geçti. Bu yola çıkarken umutlarımız, heyecanımız vardı. Bunları gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. 2015 yılında Gebze'ye, 2016 yılında ise İstanbul'a da Özel Konak Hastanesi'ni açma planlarımız var" dedi

 

İSTANBUL'A GİTMEYE GEREK YOK

Özel Konak Hastanesi Tıbbi Direktörü ve Başhekimi Op. Dr. Kazım Gündoğdu, “Sağlık alanındaki teknolojik ve bilimse gelişmeleri yakından takip ederek ulusal standartlarda bölge halkına hizmet sunmaya çalışmaktayız. Kadın hastalıkları ve doğum bölümünde bir eksiğimizi vardı. Bu eksiğimizi giderdiğimizi müjdelemek için sizleri davet ettik. Türkiye’de 41 Bin çift tüp bebek yöntemi sayesinde bebek sahibi olabilmektedir. Bunlara maddi, çevre baskısı ve uzaklık sebebiyle sebep olmaktadır. Merkezimizin açılış çalışmaları yaklaşık bir yıldır sürmektedir. Kimsenin İstanbul’a gitmesine gerek kalmayacak, İstanbul’u ayağınızı getirdik" ifadelerini kullandı.



DANIŞMANLIK ALIYORUZ

Tüp Bebek Merkezi Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Sedat Kadanalı, merkezle ilgili bilgiler verdi. Kadanalı, " Konak Hastanesi, bu açığa yönelik önemli bir girişimde bulundu. En iyi cihazları, ekibi kurarak engin tecrübesiyle İstanbul Tüp Bebek Merkezi ile danışmanlık, kalite kontrolü kapsamında iş birliğine girdi. İstanbul Tüp Bebek Merkezi 10 yıldır çalışan 15 Bin hastaya cevap vermiş bir merkezdir. Bu merkezimizde de aynı başarıyı yakalamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

İLK TRANSFER ÖNÜMÜZDEKİ AY

Sözlerine devam eden Kadanalı, "Dün telefonlar susmadı, bütün randevularımız doldu. Hasta tedaviye geldiği zaman ön muayene yapıyor. Bir ay içerisinde ilk transfer yapılmış olacak. Mikro enjeksiyon da yapılacak. Dünyada tüm teknoloji burada da olacak. 145 tane ruhsatlı tüp bebek merkezi var. Bunların 46 tanesi İstanbul’da bulunuyor. 2010 yılında Bakanlık yeni düzenleme getirdi. Buna göre tüp bebek merkezleri müstakil olarak açılamıyor sadece hastane bünyesinde açılabiliyor. 17 Mart’ta hizmete giren Özel Konak Hastanesi Tüp Bebek Merkezi İstanbul Tüp Bebek Merkez Kalite kontrol ve danışmanlık hizmeti alarak yoluna devam edecek. Tüp bebek merkezimize İstanbul Anadolu Yakası’ndan da hastaların geleceğini ön görüyoruz. Yaklaşık 4,5 Milyon TL’lik bir yatırımla açtığımız merkezde 20’nin üzerinde personel çalışacak” dedi.


Kocaeli Manşet


Geri Dön