01 / 05 / 2024

Kocaelili işadamları, Filipinler’de yatırım fırsatlarını yerinde inceledi!

Kocaelili işadamları, Filipinler’de yatırım fırsatlarını yerinde inceledi!

TUSKON'un ülke partneri olan Filipinler Türk Ticaret Odası’nın (TCCP) daveti üzerine Kocaeli Aktif Sanayi İşadamları (KASIAD), Filipinler`deki yatırım fırsatları ve iş imkânlarını yakından görmek için bu ülkeyi ziyaret etti...




Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`nun (TUSKON) ülke partneri olan Filipinler Türk Ticaret Odası’nın (TCCP) daveti üzerine Kocaeli Aktif Sanayi İşadamları (KASIAD), Filipinler`deki yatırım fırsatları ve iş imkânlarını yakından görmek için bu ülkeyi ziyaret etti. Daha önce de İstanbul`da TUSKON`un organize ettiği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programda buluşan işadamları Filipinler`in başkenti Manila’da, Marikina ve Batangas şehirlerinde vali ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri yaptı. 


Heyeti makamında ağırlayan Batangas Eyalet Valisi Vilma Santos-Recto, “TUSKON`a teşekkür ediyorum. TUSKON`unun partneri olan Filipinler Türk Ticaret Odası önderliğinde iki ülke arasında ticaret köprüleri kurmaya devam edeceğiz.” dedi. Türklerle eğitim ve ticari konularda çalışmaya hazır olduklarını belirtti.


KASİAD`lı iş adamları Filipinler`in Batangas şehrinde yatırım fırsatları ve iş ortaklığı programına katıldılar. Programda konuşma yapan Batangas şehri Belediye Başkanı Eduardo Dimachua, iki ülke arasındaki yatırım fırsatlarından bahsederken, kendi şehirlerinde Türk işadamlarını ağırlamaktan memnun olduklarını, yapacakları yatırımlarla Filipinler ve Batangas’ın kalkınmasına ön ayak olacaklarını söyledi. 


Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut da yaptığı konuşmada, “Türkiye, Asya ve Avrupa’nın bir parçası olarak, çok yönlü bir dış politika izlemekte, Asya – Pasifik bölgesinde ve bu bağlamda Filipinler’deki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Biz bu ülkeyi seviyoruz, Filipinliler ile iş ilişkileri kurmadan önce dost olmak istiyoruz. Filipinler’in nezaketi, kriz yönetmedeki ustalığı, sabrı ve servisi ile Türkiye, tarih ve sanayi kültürü, atılganlık ve pratik çözümü ile birbirine destek olacak.” dedi.


Programda Tatlı Bereket Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Sarı da, “Türkiye’den Filipinli dostlarımıza selam getirdik. Burada gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde Filipinliler’in güler yüzlülüğü ve misafirperverliğiyle karşılaştık. Ayrıca Filipinler’e gelerek yatırım alanındaki fırsatları yakından gördük.” Diye konuştu. 


Kocaelili yerel restoran zinciri Chicken House`u uluslararası şirket haline getirdiklerini belirten Mehmet Ali Sarı, “TUSKON`un düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programında 15 ülkeyle bayilik antlaşması imzaladık. Şimdi de güzel ülkeniz Filipinler`de bunu gerçekleştirmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı. 


Batangas şehri valiliğini ve deniz limanını da ziyaret eden grup, gezinin kendileri için yeni iş fırsatları açısından çok yararlı olduğunu söyledi. Programın sonunda karşılıklı plaket takdimi ve hediyeleşme gerçekleştirildi.


Time Türk


Geri Dön