28 / 04 / 2024

Kocaeli’ye 250 yataklı yoğun bakım üniteli hastane inşa edilecek!

Kocaeli’ye 250 yataklı yoğun bakım üniteli hastane inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yaptığı açıklamada, "Kocaeli’ye 250 yataklı yoğun bakım üniteli hastane inşa edilecek" dedi.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı ilk olağanüstü meclis toplantısı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın başkanlığında yapılan toplantıda 8 gündem maddesi ele alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, halk otobüslerine 16 milyon destek, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önündeki alanın Sağlık Bakanlığı’na, Şehir Hastanesi’ne yapılacak olan tramvay yolunun Ulaştırma Bakanlığına devri konuşuldu. Toplantıda Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yer alan ve Sağlık Bakanlığı’na devredilen alan ile ilgili de açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Pandemi nedeniyle buraya 250 yataklı bir yoğun bakım ünitesi yapılacak” diye konuştu.


KOMİSYONA GÖNDERİLDİ


Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde il genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüslerine 17 milyon 600 bin TL destek verilmesi ve Derince Eğitim ve Araştırama Hastanesi önünde eski Askeri Hastane’nin 40 dönümlük arazisinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi dahil 5 gündem maddesi ilgili komisyonlara gönderildi. Şehir Hastanesi’ne gidecek  Tramvay hattının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmesi için Başkan Tahir Büyükakın’a da yetki verildi.

300 MİLYON LİRA ŞEHİRDE KALACAK


Protokol ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu projenin bakanlığa devri ile birlikte 300 milyon lira şehirde kalacak. Bu şehrin kaynaklarının şehirde kalması açısından önemli çalışmalar. Protokol için yetki almamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Pandemi sürecinde birçok alanda protokole imza atıklarını dile getiren Büyükakın, “Protokol yapmak için meclis yetkisi gerekiyor. Bu nedenle protokol için yetki verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

40 DÖNÜMLÜK ARAZİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLDİ


Mecliste komisyona gönderilen 5 gündem maddesi için ara verildi ve ikinci oturum yapıldı. 5 dakika verilen arada komisyonlar halk otobüslerine 16 milyon TL verilmesi, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yer alan  40 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı’na devri ve bütçe aktarımları komisyonlarda hızlı bir şekilde görüşüldükten sonra karara bağlandı.

2 DAİRE 175 MİLYON BÜTÇE AKTARILDI


Ulaşım Daire ve Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı’na 175 milyon TL  aktarılması da konuşuldu. Oy birliği ile iki daireye toplamda 175 milyon kaynak aktarıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kirada olan taşınmazlarının 3 ay kiralarının ertelenmesi de karara bağlandı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yer alan 40 dönüm arazi de Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELİ HASTANE YAPILACAK


Derince’de yer alan ve Sağlık Bakanlığı’na devredilen alan ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Pandemi nedeniyle 250 yataklı yoğun bakım üniteli bir hastane yapılacak. Burada solunum cihazlı bir yoğun bakım ünitesi yapılacak” diye konuştu.


Geri Dön