02 / 05 / 2024

Kocaeli'ye UEFA standardında stat!

Kocaeli'ye UEFA standardında stat!

Sanayi kenti Kocaeli'yi 33 bin kişilik UEFA standardında bir stada kavuşturacak projenin temeli atıldı. Albayrak-Öztaş ortaklığı tarafından inşa edilecek stat toplam 127 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirilecek.




Albayrak-Öztaş ortaklığının Kocaeli'de 127 milyon liralık yatırımla inşa edeceği 33 bin kişilik stadının temeli törenle atıldı. 2015 yılının sonunda tamamlanması planlanan stadın açılışına, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Milletvekili Azize Sibel Gönül, Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak, Öztaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Uslu ve çok sayıda Kocaelili vatandaş katıldı.


YAŞAM MERKEZİ OLACAK


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Kocaeli'ye modern bir stadyumun temeli atıldığını ifade ederek, kentin, yalnızca stadyumla değil, yaşam merkezi olarak hizmet verecek bir tesisle en kısa zamanda tanışacağını kaydetti. AK Parti iktidarları döneminde Kocaeli'ye 720 milyon lirası kendi bakanlığına ait olmak üzere 12 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydeden Kılıç, temeli atılan stadyumun UEFA standartlarında ve yeni inşa edilen 25 stadyumdan birisi olduğunu dile getirdi. Kılıç, 'Bu statları yapacağız dediğimizde bize inanmadılar. Bazılarının hayallerinin ulaşamadığı yerlere bizim icraatlarımız ulaşıyor' diye konuştu.


İŞ GÜVENLİĞİ UYARISI


Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Stadyum yatırımlarımız dışında Gençlik Merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları, semt sahaları ve bunlarla beraber spor alanlarının inşasına da hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Buradaki yatırımın değeri 127 milyon lira civarında. Yüklenici firmalardan, iş güvenliğini sonuna kadar koruyarak hızlı ama güvenli şekilde çalışmalarını rica ediyorum. Rab'bim burada her hangi bir kaza bela göstermeden tüm işçi kardeşlerimize güç kuvvet versin.'


SPOR UYUŞTURUCUNUN PANZEHİRİDİR


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da konuşmasında Bakanlar Kurulu'nda bu hafta ana gündem maddesinin "uyuşturucu ile mücadele' olduğunu hatırlattı. Işık, 'Dünya şu anda bir uyuşturucu belasıyla mücadele ediyor. Eğer biz sporun gücünü kullanabilirsek, bu konuda çok başarılı bir mücadele veririz. Zira spor, her türlü kötü alışkanlığın panzehiridir' ifadelerini kullandı. Işık, sözlerini, Kocaeli'ye gösterdikleri ilgiden ve gerçekleştirilen yatırımlarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ederek tamamladı. Konuşmaların ardından, Işık, Kılıç ve beraberindekiler, butona basarak 33 bin kişilik stadyumun temelini attı.


33 bin kişi kapasiteli Kocaeli stadının temeli Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Öztaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Uslu ve Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak'ın da katıldığı törenle atıldı.


Hedefimiz Süper Lig


Bakan Fikri Işık, Kocaeli'nin spor altyapısı açısından Türkiye'nin en iyi illerinden biri olduğunu, her alanda milli takımlara çok ciddi sporcu verdiğini söyledi. Işık şöyle devam etti: "Ama bir tek alanda hak ettiği noktada değil. O da futbol. Maalesef Kocaeli'nin süper ligde bir takımı yok ama hedefimiz Allah nasip ederse, bu stat hizmete girdiğinde Kocaeli'nde bir süper lig takımı oluşturmak. Bu stat bittiğinde süper lig takımlarını ağırlayacağız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz.'


Yeni Şafak


Geri Dön