Altın & Gümüş

'Kocaman bir soru işareti' diyen İslam Memiş'ten düşündüren altın yorumu! 4 ay sonra altın fiyatları düşecek mi?

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, 4 ay sonrasını işaret ederek 'kocaman bir soru işareti' dedi. Altın fiyatları düşecek mi?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili yıl sonu beklentilerini açıkldı. Memiş "Burada koca bir soru işareti var" diyerek çekincelerini açıkladı.

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, eylül ayına hazırlandığımız şu günlerde altınla ilgili yıl sonu öngörüsünde bulunurken çekincelerini de aktardı.  Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının vurgu yapan  Memiş'in Haberglobal'de yer alan tahminleri şu şekilde; 

"Dünya ülkelerinde sistematik olaylar kontrollü şekilde başlıyor. Herkes aynı hamleyi yapıyor. Sosyal medya kapatmaları, gözaltılar, yasaklar aynı anda sistematik oluyor. Kontrollü seviyeye getirmek istiyorlar. Devletler için bir risk aslında.

Kamuoyunun baskısıyla serbest kaldı Telegram kurucusu. Bundan sonraki süreçlerde belirledikleri yasalarla biraz daha kontrol altında tutmaya çalışacaklarını tahmin ediyorum.

Baş edemeyecekleri bir diğer faktör de yapay zeka olacak diye tahmin ediyorum. Bu yasakların, gözaltıların aynı anda olması, kontrollü sistemind devreye girdiğini gösteriyor. Bu tür haber akışları da kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Memiş ''Altın düne göre pahalı, yarına göre ucuz. Orta ve uzun vadeli yükseliş trendi korunuyor. Ons altında yüzde 20, gümüşte yüzde 16 civarında getiri oldu.' dedi

Bundan sonraki süreçlerde pozitif görünümün devam edeceğini açıklayan Memiş 2516 dolarda ons altın. 2500 - 2530 dolar aralığında geziniyor. Burada koca bir soru işareti var. Aşağıda 2470 mi, yukarıda 2580 mi, bir şekilde kırılması gerekiyor.'' dedi.

İslam Memiş ''Düşüş yönlü beklentim hem gram altında hem ons altında devam ediyor. 2493'e kadar geriledi, tepki alımı geldi. Ben tekrar 2500 dolar altında 3 kademede alım yaparak bu işi bitirin diyorum.Bu beklentim var. 2490, 2480 ve 2470 bant aralıklarından al ve unut. 3000 dolar beklentim devam ediyor.

Gram altın serbest piyasalarda 2800-2812 lirada. Burada onsu takip eden gram altın göreceğiz. 3000-3500 seviyesi beklentimi korumaktayım.'' diyerek yatırımcılara altın fiyatlarının geleceği seviyeyi açıkladı. 

2019’da asgari ücret ile 5.62 adet çeyrek altın alınıyorken, şimdi 3.79 adet çeyrek altın alınabiliyor! 

30 Ağustos Cuma canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam, ata, gremse, atabeşli altın fiyatları ne kadar?