28 / 04 / 2024

Kocasinan sahil yolu ağaçlandırılıyor!

Kocasinan sahil yolu ağaçlandırılıyor!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Baraj Gölü etrafında devam eden Kayseri'nin Sahil Yolu’nu ağaçlandırmaya başladıklarını söyledi. Yıldız "yaklaşık bin kadar da ağaç diktik" dedi...




Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Baraj Gölü etrafında devam eden Kayseri'nin Sahil Yolu’nu ağaçlandırmaya başladıklarını söyledi.


Başkan Bekir Yıldız, Kayseri'nin daha yeşil bir hale gelmesi için park bahçeler, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Yamula Barajı'nın yapılmasıyla Kayseri denize kavuştu, bunun nimetlerini de yaşamaya başladı. 75 kilometre göl uzunluğu, 82 milyon metrekarede göl alanıyla Yamula Barajı Kayseri coğrafyasını değiştirdi. Biz ağaçlandırma çalışmalarıyla daha da değiştirmek istiyoruz." dedi. 


Kayseri'nin Sahil Yolu çalışmalarında geçtiğimiz günlerde 2. etabı tamamlayıp 3. etap olan Çevril-Taşhan'a başladıklarını hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "Ebiç, Dadağı, Kemer, Emmiler, Taşhan, Çevril ve Kuşçu'yla birlikte 7 mahalleden geçmesini planladığımız 12 metre genişliğinde, 32 km uzunluğunda olacak ve maliyeti 12 milyon doları bulacak Kayseri Sahil Yolu'na mesire alanları, parklar, dinlenme yerleri yapacağız. Uzun zamandır kar yağmadığı için kış şartlarının bahara dönüşünü fırsat bilip sahil yolunda ağaçlandırma çalışmalarına başladık, yaklaşık bin kadar da ağaç diktik. İnşallah çok kısa bir zaman sonra sahil yolunda masmavi bir denizin kıyısında yemyeşil ağaçların gölgesinden geçip gidecek, buralarda piknik yapıp yorgunluğumuzu atacağız.” dilekleriyle sözlerini bitirdi.


Bugün


Geri Dön