Kent Haberleri

Kök maaş krizine dikkat çeken ünlü SGK uzmanından emeklileri korkutan senaryo!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği en düşük emekli maaşı 12 bin 500 Türk Lirası'na çıkarken, ünlü SGK uzmanı da emeklileri korkutan senaryoyu açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı resmen bu ay hesaplara yatırılacak olan zamlı maaşlarındaydı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 24.73, memur emeklilerine ise yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. Mevcut zam oranıyla kök maaşı düşük olan emekliler sıfır zamla karşı karşıya kalırken, hükümetin düğmeye basmasıyla en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası'ndan 12 bin 500 Türk Lirası'na yükseltildi. SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kök maaşlara bir düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

"2024 OCAK DÖNEMİNDE KELEBEK ETKİSİ YARATABİLİR"

TGRT Haber'e konu ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, "Kök aylıklarla ilgili özel bir çalışma yapılmadığı takdirde bizim bir sonraki dönemimiz olan Ocak 2025 döneminde tabiri caizse kelebek etkisi ya da bununla alakalı tekrarlanan süreçte aynı senaryo yeniden gündeme gelebilir. " diye konuştu.

HERKESİN TEK MAAŞ ALMA RİSKİ VAR

SGK Uzmanı Yılmaz konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Yani sürekli kök aylıklara müdahale edilmeyip de taban aylık dediğimiz 10 bin Türk Lirası'ndan 12 bin 500 Türk Lirası'na çıkarılmasıyla alakalı bu süreç için risk var. Tüm emeklilerimiz belli bir noktada aylıklarının birleşme ve herkesin tek bir emekli aylığı alma riskine ulaşması söz konusu olabilir.

"KÖK MAAŞ SORUNU ÇÖZÜLMEZSE BAZI SIKINTILAR YAŞANABİLİR"

Burada siz eğer 3 bin 600 günden de emekli olsanız ya da Bağ-Kur'lu olup da 9 bin günden de emekli olsanız asgari ücret üzerinden sürekli prim ödüyorsanız, bu nedenle buradaki taban aylığa talim etmek zorunda kalabilirsiniz. O nedenle de ivedilikle çok aylık sorunun çözülmesi gerekli. Kök aylık sorunu çözülmediği takdirde toplum içinde özellikle emeklilerimiz içinde en alttaki dar gelirli emeklerimizle ilgili bazı sıkıntıların olabileceğini belirtebiliriz."

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı paylaşım: Seneye inşaatçı iflasları başlar!

Altın eşikte, gümüş beşikte! Yatırımcılar ise tetikte! Altın alalım mı, satalım mı? 

İslam Memiş uyardı, bunu yapmazsan malın ile aranda derin bir hüzün oluşur!