03 / 05 / 2024

Kolin İnşaat'tan Senegal'e 400 milyon TL'lik yol yatırımı!

Kolin İnşaat'tan Senegal'e 400 milyon TL'lik yol yatırımı!

Kolin İnşaat Senegal'de yol yapımı için Senegal Karayolları Genel Müdürlüğü ile 400 milyon euroluk anlaşma imzaladı..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Senegal ziyaretinde yarım milyar euroluk anlaşmalara imza atıldı. Bu kapsamda Kolin İnşaat, Senegal Karayolları Genel Müdürlüğü ile yol yapımı için yaklaşık 400 milyon euroluk anlaşmaya imza attı.

Alper Ziraat Aletleri, Senegal Ulusal Ticaret ve Sanayi Birliği ile 60 milyon euroluk bir anlaşma sağladı. Force Grups ise Dakar Metro Projesi'nde gar yapımı için 14 milyon euro değerinde anlaşma imzaladı. Böylece Senegal ziyaretinde imzalanan anlaşmaların toplam tutarı 474 milyon euro oldu.

CUMHURBAŞKANI DESTEK OLUYOR


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilk olarak Uganda'da 100 kilometre yol yaparak Afrika'ya açıldıklarını belirten Kolin İnşaat CEO'su Devrim Koloğlu, son bir yılda Senegal pazarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Koloğlu, Afrika'da yerel paydaşların çok önemli olduğunu vurgulayarak "Eğer yerel bağlantılarınız güçlü ise problemleri kolayca aşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bize Afrika'da büyük destek ve moral veriyor. Önümüzdeki engelleri aşmamıza yardımcı oluyor" dedi. Alper Ziraat Aletleri Genel Müdürü Serkan Aktaş da imzaladıkları anlaşmanın 14 kentte tarım makinelerinin montaj hatlarının kurulması ve tarım makine depolarının oluşturulmasını kapsadığını aktardı. Senegal'i Batı Afrika'da merkez olarak gördüklerini belirten Aktaş, "Afrika'da 30'dan fazla ülkede faaliyette bulunuyoruz" dedi.

 

TÜRKLERE KAPILARI AÇTILAR


Senegal'de yatırımlarını artıracaklarını belirten Force Grups Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Uygun, ise "Hedefimiz burada daha yüksek hacimli projelere katılmak. Böylece hem ülkemizi temsil edeceğiz hem de para kazanacağız. 2001'den beri Afrika'da iş yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ülkelerine ilgi göstermesi, bu ülkelerin de bize ilgi göstermesine sebep oldu. Türklere kapıları açtılar. Bize inanıyorlar" diye konuştu.

 


Geri Dön