04 / 05 / 2024

Kömürcüler OSB, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Kömürcüler OSB, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Kömürcüler OSB Başkanı Mehmet Yıldırım; Kömürcüler OSB olarak, şehrin görüntü kirliliği yaratan dağınık imajlı kısımlarını belirlediklerini ifade etti. Yıldırım, çevreci OSB olma yolunda da birtakım adımlar atıldığını belirtti.




2015'te planladıkları faaliyetlerine geçmiş olacaklarını belirten Kömürcüler OSB Başkanı Mehmet Yıldırım; "2014 Haziran'da arıtma tesisimiz de devreye girecek" diye konuştu. Kömürcüler OSB olarak, şehrin görüntü kirliliği yaratan dağınık imajlı kısımlarını belirlediklerini ifade eden Yıldırım, çevreci OSB olma yolunda da birtakım adımlar atıldığını belirtti. Yıldırım, bölgeyle ilgili öne çıkan ihtiyaçları ve yetkili makamlara yönelik taleplerini Sanayi Gazetesine anlattı: Türkiye'yi yatırımla donattı Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? 

Ben Mehmet Yıldırım, Yılyak Kömürleri'nin sahibi ve Yönetim Kumlu Başkanı Yardımcısıyım. Kömürcüler OSB'de Yılyak Kömürü olarak faaliyetimiz var. Kömürcüler OSB'de Başkanlık, Gemlik Ticaret Odası'nda Başkan Yardımcılığı, Devlet Planlama Tezkiresi Yağ Komisyon Başkanlığı, Kocaeli Sanayi Odası'nda meclis üyeliği ve aynı zamanda Yıldırım holding yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Sivas'ta doğdum, 1963 doğumluyum Samsun'da büyüdük ama artık doğduğumuz ve doyduğumuz yer tüm Türkiye oldu. 

Çünkü Türkiye'nin her tarafında faaliyet göstermekteyiz. Hatay'dan Kayseri, Adana, Fethiye, Elazığ, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, İskenderun, Kocaeli, İstanbul ve Bursa'ya kadar yatırım ve faaliyetlerimiz var. 

Yıldırım Holding olarak limancılık, madencilik, kömür ticareti gemi inşa, armatörlük kimyasal işlerle uğraşmaktayız. 

Türkiye ve yurt dışına yatırımlarımız ve satın almalarımız da mevcut. 

Kömürcüler, denetimli çevre için bir araya geldi Kömürcüler OSB Başkanlığına seçilen şahsınızın, bölge ile alakalı hedefleri nelerdir? 

Türkiye de ilk defa Dilovasf ında Kömürcüler İhtisas OSB kuruldu. Bu OSB'nin kuruluş amacı, kömürcülerin bir araya toplanıp faaliyet göstermesi ve çevreye daha duyarlı daha denetimli davranmasını sağlamaktır. Kanunların daha uyumlu olarak işlenmesi amacı hedeflenmiştir. 

Şehrin dağınık ve görüntü kirliliği yaratan kısımlarını Kömürcüler OSB olarak kararlaştırdık. Son teknolojik sulama fıskiyeleri, çevre duvarları, saclar ve toz tutucu perdeler koyarak çevreye olan duyarlılığımızı gösterdik. Kömürcüler OSB'yi birçok ilden Valilikler ve Belediye Başkanları ziyaret etmektedir. 

Örnek tesis olarak Samsun, İskenderun, Trabzon,  İzmir  ve Bursa gibi liman olan bölgelerdeki valilikler ve belediyeler tesisimize ilgi duymaktadırlar. Bu yapmış olduğumuz tesisin aynısını yapma niyetinde çalışmalara başlamışlardır. Burada amaç ithalatçıların bir arada yaşayıp birlikle çevre bakanlığının vermiş olduğu kararlan daha uygun hale getirmek bizim görevimiz. Burada faaliyet gösteren üyelerimize yönelik yaptırımlarımızı arttırarak denetlemeyi yapmak vatandaşa daha kaliteli, güzel kömürlerin satışını sunabilmek ve bunların denetimini yapabilmek Bizim OSB olarak aynı zamanda bakanlığın uygulamak istediği yönetmelik ve kanunları takipçisi ve uygulamacısı olarak görev almaktayız. 

Hedefe, planladıklarından erken ulaştılar Kömürcüler OSB'nin 2014-2015 yılı hedefleri nelerdir? 

Kömürcüler OSB'nin 2014-2015 yılı hedefleri fazla kalmamıştır. Neden derseniz; çünkü toplam 22 parselimiz var 22 parselimiz de dolmuştur. 

Bu 22 parselden 6 tanesi inşaat halindedir. 2014 sonuna kadar bunlar da bitecektir. Yani Türkiye de bir ihtisas OSB olarak yeni kurulmuş bir OSB'nin yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış olması çok güzel bir olay. 

Türkiye'nin ilki diyebiliriz. 2015 yılı ile ilgili OSB olarak yapacak bir şeyimiz kalmadı. Yapılanınız 2014 sonuna kadar bitiyor. Arıtma tesisimiz 2014 sonuna kadar hatta 2014 yılı Haziran ayına doğru arıtma tesisimiz de devreye giriyor. Arıtma tesisimiz devreye girdiği için üyelerimizin kullandığı su bile indirimli olacak. Biz de belediyelere su bedeli istemeyeceğiz. 

Kendi içimizde atık suyumuzu da yaptığımız için bundan dolayı da mesela atık sudan elde ettiğimiz temiz sudan kömürü nemlendirme amacıyla tekrar geri dönüşümlü kullanacağız. 

Kısalan yol, tasarrufu arttıracak BÖLGENİN ne gibi sorunları var? Yetkili makamlardan talepleriniz neler? 

Bölgemizde ulaşımla ilgili 2015 ve 2016 yılı bölgemizin yerleşik durumuna baktığımızda kömürcüler OSB'nin yakınında Kimyacılar OSB İmes, Ylakinacılar gibi sanayi kuruluşları da bu bölgede oluşmaktadır. Orada da faaliyet göstermeler başlamıştır. 

2016 yılında buralar tam faaliyete geçtiğinde L-I bölgey I de yol sorunu oluşacaktır. 

Bununla ilgilide Büyükşehir belediyesi ve valilikle ilgili de kara yolları bölge müdürleri ile toplantı yapılmıştır. Toplantı neticesinde yapılacak olan 3. Köprü izmir Çevre Yolu otobamyla bölgemize yalan bir yerle bağlantı oluşturulmasını talep ettik bununla ilgilide projeler gündeme alındı. Bizim şu anda kullandığımız yola alternatif bir yol projesi oluşturduk. Bu konuyla ilgili de vali beyle konuştuk. Büyükşehir belediye başkanımızla görüşeceğiz ve Büyükşehir Belediyesi'yle beraber bu yolu yapıp yaklaşık bir 3,5 km daha mevcut yolu kısaltıp liman ve kömür depoları arasında nakliyeden tasarruf sağlayacağız. 



Kocaeli Sanayi Gazetesi




Geri Dön